2015-08-26 10:01:41
Φωτογραφία για Βάσεις 2015, results.it.minedu.gov.gr: Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων
Σε λίγη ώρα μπαίνει τέλος στην αγωνία χιλιάδων φοιτητών και γονέων μπαίνει σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου, αφού στις 10 το πρωί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων και οι βάσεις 2015 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ης επικράτειας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2015 μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr, για τις βάσεις 2015 πληκτρολογώντας: α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την εκτύπωση και ανάρτηση των ονομαστικών καταστάσεων των επιτυχόντων στα σχολεία του κάθε νομού.

Το xespao.gr έχει ενσωματώσει την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας για τις βάσεις 2015 όπου οι υποψήφιοι στην παρακάτω εικόνα μπορούν να δουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους τις σχολή που πέτυχαν


Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

Οι παράγοντες που επέδρασαν πτωτικά ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Κι αυτοί πάντως που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Μεγάλο ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει η επιλογή αρκετών υποψηφίων να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, κυρίως λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου, που περιορίζει τον αριθμό δικαιούχων μετεγγραφών. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει δοκιμαστικές καταχωρήσεις στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, για την εγγραφή των υποψηφίων στο τμήμα που πέτυχαν. Την ίδια ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, το υπουργείο Παιδείας θα θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα εγγραφής των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Έτσι οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ που πέτυχαν για να εγγραφούν, ούτε να προσκομίσουν δικαιολογητικά. Θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας με τον προσωπικό τους κωδικό, και στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα νέοι κωδικοί για να κάνουν την εγγραφή τους. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ