2015-08-26 20:21:10
Φωτογραφία για Αποχωρεί από την Ελλάδα η Groupon, γιατί.. δεν βλέπει μέλλον!
Ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα η Groupon, η παλαιότερη εταιρεία προώθησης εμπορικών προσφορών μέσω κουπονιών στο Διαδίκτυο. Σε ανακοίνωσή της, στον δικτυακό της τόπο, αναφέρει ότι επέλεξε να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, καθώς δεν διαβλέπει προϋποθέσεις επικερδούς λειτουργίας στο άμεσο μέλλον.

«Κατόπιν διεξοδικής μελέτης της ελληνικής αγοράς, αποφασίσαμε να κλείσουμε την επιχείρησή μας στη χώρα με ισχύ από τις 24 Αυγούστου 2015», αναφέρει η σχετική ανάρτηση της εταιρείας στον δικτυακό της τόπο.

Και συνεχίζει: «Δεν λάβαμε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία. Την λάβαμε σταθμίζοντας τον ρυθμό προόδου και τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησής μας στην Ελλάδα, όπως επίσης και την παρούσα οικονομική συγκυρία. Καθώς δεν βλέπουμε να υφίστανται οι προϋποθέσεις επικερδούς λειτουργίας στο άμεσο μέλλον, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε τις εργασίες μας».


Η εταιρεία πάντως ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνος στη χώρα μας. Στην 4η οικονομική της χρήση, που έληξε στις 31/12/2014, η Groupon Greece εμφάνισε υψηλές ζημίες και αρνητική καθαρή θέση ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα υποχώρησαν σε 1,36 εκατ. ευρώ, από 1,74 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Τέλος, η εταιρεία εμφάνισε συσσωρευμένες ζημίες ύψους 3,2 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση, η αμερικανική θυγατρική αναφέρει ότι όσοι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί κουπόνια που δεν έχουν λήξει, θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν κανονικά. Οσοι βέβαια το επιθυμούν, μπορούν να λάβουν πίσω το αντίτιμό τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Στην περίπτωση που κάποιοι αγόρασαν μέσω της Groupon προϊόντα και επιθυμούν να τα επιστρέψουν, η εταιρεία προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να το πράξουν πριν από την 30ή Σεπτεμβρίου 2015.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ