2015-08-26 22:48:06
Φωτογραφία για Από τι κινδυνεύετε αν φοράτε λάθος παπούτσια
Αν είστε πάνω από 15 ετών και... γυναίκα και έχετε πρόβλημα με τα δάχτυλα και τα πέλματά σας, μάλλον κάνετε κάποιο λάθος στην επιλογή παπουτσιών.

Οι παραμορφώσεις των δακτύλων στα πόδια είναι πολύ συχνό φαινόμενο, με τις γυναίκες να υπερτερούν σημαντικά των ανδρών σε αναλογία 10 προς 1.

Προβλήματα όπως το «κότσι» (επιστημονικά λέγεται βλαισός μεγάλος δάκτυλος), η σφυροδακτυλία και η γαμψοδακτυλία έχουν σύμφωνα με το onmed, κληρονομικό υπόβαθρο, σε ποσοστό 5% έως 10% των περιπτώσεων όμως, σχετίζονται με τη χρήση ακατάλληλων για το πόδι παπουτσιών.

Τα πολύ στενά στα δάκτυλα παπούτσια (τα μυτερά) και τα πολύ ψηλά (με τακούνι πάνω από 4-5 εκατοστά) αποτελούν πραγματικό βασανιστήριο για τα δάκτυλα των ποδιών, καθώς τα πιέζουν και τα εξωθούν σε θέσεις διαφορετικές από τις φυσιολογικές.

Το μεγάλο δάκτυλο πιέζεται και ανεβαίνει στα διπλανά δάχτυλα για να χωρέσει στο παπούτσι, ενώ τα ψηλά τακούνια ωθούν τα δάχτυλα σε γαμψή θέση.


Η καθημερινή χρήση λάθος παπουτσιών οδηγεί σταδιακά σε παρατεταμένη και τελικά μόνιμη παραμόρφωση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει τοπικές, επώδυνες υπερκερατώσεις (κάλους), που δεν θεραπεύονται με απλή, τοπική, αισθητική φροντίδα.

Για να αποφύγετε προβλήματα με τα πόδια σας, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή παπουτσιών. Τα καινούργια παπούτσια πρέπει να είναι άνετα από την αρχή, ειδάλλως είτε δεν είναι καλά σχεδιασμένα είτε είναι ακατάλληλα για το πόδι. Επιπλέον, πρέπει να αγοράζετε παπούτσια μόνο το απόγευμα που είναι πρησμένα τα πόδια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ