2015-08-28 19:01:23
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)»

Αποφ. ΕΔ:    538/2014  

 



E-mail: [email protected]

 

 



 

 

Αθήνα, 28/8/2015

Αρ.  Πρωτ.: 23/2015

 



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

με το Νόμο 4238/2014 συστάθηκε το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Οι ιατροί του ΕΟΠΠΥ με τις διατάξεις του Ν. 4238/2014 μεταφέρθηκαν σε θέσεις που συστάθηκαν σε κάθε Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) και μισθοδοτούνται από αυτούς. 



Μισθοδοτικά μέχρι την αξιολόγηση και κατάταξη

Για τα μισθοδοτικά ο Ν. 4238/2014  όρισε ότι «το ιατρικό/οδοντιατρικό προσωπικό της ανωτέρω παραγράφου 1, του άρθρου 21, μόνιμο και Ιδ. Δικαίου Αορίστου Χρόνου, διατηρεί το σύνολο των τακτικών αποδοχών που λαμβάνουν κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 17 του Ν.4224/2013 (Λ’ 288) και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης και κατάταξης».



Έναρξη νέου μισθολογικού καθεστώτος

Ο Ν. 4328/2014 ορίζει ότι « Μετά την ένταξη σε θέσεις κλάδου ιατρών/οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ, λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται από τις οικείες μισθολογικές διατάξεις». Ο όρος οικείες εννοεί τις μισθολογικές διατάξεις ιατρών του Ε.Σ.Υ, αλλιώς θα όριζε αριθμητικά το νόμο. Σε κάθε περίπτωση η ένταξη και κατάταξη του ιατρικού προσωπικού κατά το νόμο έπρεπε να γίνει εντός οκταμήνου από την ολοκλήρωση της μετάταξης/μεταφοράς .



Παρόλο που οι ιατροί του ΠΕΔΥ έπρεπε να λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπει ο Νόμος, οι ΔΥΠΕ συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν σωστά το νόμο. Με τις ενέργειες μελών του ΔΣ κατορθώσαμε να πείσουμε την  6η ΔΥΠΕ να υιοθετήσει την άποψή μας και να εφαρμόσουν ορθά το νόμο. Όμως οι υπόλοιπες ΔΥΠΕ, και κυρίως της Αθήνας, έχουν υιοθετήσει από επιφυλακτική έως αρνητική στάση.

 



Για το λόγο αυτό σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί την 12η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 πμ στο Ξενοδοχείο AirotelStratosVassilikos (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα) για να συζητήσουμε: 

 



1. Τα νομικά δεδομένα και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε για να επιταχύνουμε την ορθή εφαρμογή του Νόμου για τα μισθολογικά μας και για την αναδρομική καταβολή διαφορών. Στη Γ.Σ. θα παρουσιαστούν τα νομικά δεδομένα και θα συζητηθούν οι ενδεδειγμένες δικαστικές ενέργειες με το νομικό σύμβουλο του σωματείου μας Γιάννη Τουτζιαράκη. 

Σας αποστέλλουμε συνημμένο αρχείο του κ. Τουτζιαράκη όπου εμφανίζονται τα επιδόματα, που διεκδικούμε καθώς και οι όροι αμοιβής του.



2. Απολογισμός  έργου Δ.Σ. ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ.

3. Προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη  νέου Δ.Σ.  του Συλλόγου λόγω  τριπλασιασμού των μελών.

4. Κατάθεση υποψηφιοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. θα γίνει εγγραφή νέων μελών με δυνατότητα συμμετοχής τους στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ.

 



Ο Πρόεδρος

 

Παναγιώτου Αθανάσιος



Η  Γενική Γραμματέας

 

Δανδάλη Ροδάνθη


medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ