2015-08-29 12:24:12
Φωτογραφία για Τα χειροποίητα ελληνικά γυαλιά που έχουν μαγέψει όλη την Υφήλιο - Η start up που προβάλλει την δημιουργική και παραγωγική πλευρά της χώρας μας
Ο λόγος για την Urban Owl Eyewear του Δημήτρη Διαμάντη, η οποία παράγει χειροποίητα γυαλιά ηλίου κατασκευασμένα αποκλειστικά στην Ελλάδα και στοχεύει τις αγορές της Ευρώπης Η πορεία της εταιρείας, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, αποδεικνύει ότι η φιλοδοξία και η παραγωγικότητα είναι ακόμα ζωντανές στην Ελλάδα.

Η μοναδικότητα των συγκεκριμένων γυαλιών ηλίου είναι οι φακοί υψηλής ευκρίνειας (High Definition) οι οποίοι περιέχουν σπάνια στοιχεία που έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν επιλεκτικά το φως του ηλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των κύριων χρωμάτων όπως το κόκκινο, το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε, που δημιουργούν μια εμπειρία ξεκούραστης και απολαυστικής όρασης.

Παράλληλα αυτοί οι καινοτόμοι φακοί προστατεύουν το χρήστη από όλες τις πηγές μπλε φωτός και υπεριώδους ακτινοβολίας, από τον ήλιο, μέχρι τις οθόνες των tablets και υπολογιστών.

Οπως εξηγεί ο ίδιος ο εμπνευστής της εταιρείας, Δημήτρης Διαμάντης: «Θέλω να αποδείξω ότι οι νέοι Έλληνες μπορούν να εξακολουθούν να ελπίζουν και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Εχω ακούσει ανθρώπους να κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι τεμπέληδες, εργάζονται λίγο και γενικά ότι αξίζουν ότι παίρνουν. Αυτό δεν είναι η Ελλάδα. Θέλω να παρουσιάσω μια άλλη πλευρά του ελληνικού λαού».


Η προσπάθεια αυτή χαίρει μεγάλης αποδοχής και από τους Έλληνες του εξωτερικού, όπου έχουν βρεθεί πολλοί υποστηρικτές να συμμετάσχουν στην καμπάνια προπαραγγελιών μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας Indiegogo.

Οσο για το όνομα της εταιρείας, το Urban (=αστικό) αντιπροσωπεύει το σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ το Owl (= κουκουβάγια) στην αρχαία Ελλάδα συνόδευε την θεά Αθηνά και έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο γνώσης, σοφίας, οξυδέρκειας και πολυμάθειας.

Ο συνδυασμός των δύο, Urban Owl, προτείνει τις αξίες και τα σύμβολα που ξεπερνούν το χρόνο και σήμερα είναι ακόμη πιο σημαντικά στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας.

Eνα μεγάλο μέρος αυτού του πρότζεκτ επικεντρώνεται στην αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με μια αξιόπιστη μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Ελλάδα, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διαφάνεια όλων των συναλλαγών.

Για κάθε ζευγάρι γυαλιά ηλίου Urban Owl που πωλούνται σε αυτή την εκστρατεία η εταιρεία θα δίνει 5 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ παρέχονται Gold και Platinum πακέτα με μεγαλύτερα ποσά πρός τα Παιδικά Χωριά SOS.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια αυτή θα βρείτε στην ιστοσελίδα Urban Owl. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ