2015-08-29 20:08:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο «Καστέλι» του Ρίου για την Πανσέληνο του Αυγούστου
Το αντάμωμα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής με την Πανσέληνο το Αυγούστου θα γίνει στο «Καστέλι» του Ρίου.

Το κάστρο που είναι χτισμένο πάνω στο ακρωτήρι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, αναμένεται φέτος να γίνει σημεία αναφοράς για το με τηνπανσέληνο του Αυγούστου.

Εκεί η φαντασία θα δώσει «ραντεβού» με τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, πάνω στα ερείπια του οποίου χτίστηκε το κάστρο, με φόντο τον Πατραϊκό με τον Κορινθιακό και το τεχνολογικό επίτευγμα της νέας Ελλάδας, τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων καλεί κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, να αποχαιρετήσουν τον Αύγουστο στου τραγουδιού την κόψη.

Τα «ειδώματα» με την πανσέληνο θα γίνουν στις 10.00 το βράδυ το Σάββατο 29 Αυγούστου με τον χώρο του κάστρου να πλημμυρίζουν μουσικές και τραγούδια .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία των Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου με τίτλο «Cundu luna vini… μην διακόπτετε, είμαι με τη σελήνη».


Η συναυλία - η είσοδος στην οποία είναι ελεύθερη -σηματοδοτεί επίσης τη δημιουργία και το ξεκίνημα, στο δημοτικό διαμέρισμα Ρίου, της σχολής «θρανίο & πάλκο» όπου θα διδάσκεται συστηματοποιημένα το Ελληνικό τραγούδι στους κύριους άξονες και παραμέτρους του.

Συντελεστές

Τραγούδι: Αλίκη Ζαφείρη, Αντριάνα Λυκούρεση, Δάφνη Ζουρνατζή, Βασιλική Κυδωνιάτη

Μαντολίνα: Δάφνη Ζουρνατζη, Βασίλης Σωμάκος, Χριστίνα Ανωνοπούλου,

Μαντόλα: Ελένη Λάππα

Κοντραμπάσο: Νίκος Κουτσοσπύρος

Πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος

Ενορχήστρωση: Λουκάς Αδαμόπουλος, Ανδρέας Αδαμόπουλος

Κείμενα: Αντώνης Αδαμόπουλος

Ανάγνωση κειμένων: Έφη Κεραμίδα
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ