2015-08-30 21:27:07
Φωτογραφία για Ανέβηκαν οι τόνοι για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο
Το θέμα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, έγινε πεδίο κόντρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με αφορμή την επερώτηση – πρόταση των Δρόμων Συνεργασίας για έκδοση ψηφίσματος, για να ζητηθεί η... άρση της απόφασης της ΕΠΟ για αποκλεισμό της ΕΠΣΘ από μέλος της, κάτι που είχε αποτέλεσμα τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, να εγγράφονται σε ΕΠΣ γειτονικών νομών.

Στην αρχή έγινε ανάγνωση της επερώτησης, οπότε ο δήμαρχος είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ποδοσφαιρικά θέματα με το Δημοτικό Συμβούλιο, για να του απαντήσει ο Μαργ. Πατσιαντάς ότι ο ίδιος έχει κάνει πολλές φορές δηλώσεις για το θέμα της ΕΣΠΘ, με τον Αχ. Μπέο να απαντά ότι κάνει παρεμβάσεις προσωπικά ως άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Στην επερώτηση των «Δρόμων Συνεργασίας» ζητούνταν να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των τοπικών ομάδων και ο πρόεδρος, του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, του είπε ότι η επερώτηση καταλήγει σε ερώτηση και πρόταση, για να απαντήσει ο Μ. Πατσιαντάς ότι μετατρέπεται η επερώτηση σε πρόταση, για συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση.


Ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας, δήλωσε ότι δεν πρέπει να συγχέεται το θέμα της ΕΠΣ με το δημοτικό συμβούλιο, καθώς η απόφαση της ΕΠΟ για διενέργεια εκλογών και άρση της τιμωρίας ελήφθη με ψήφους 10 προς μηδέν. Πρόσθεσε δε ότι όταν ο ίδιος παρέλαβε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, υπήρχαν 370.000 € χρέη και παρέδωσε ταμείο με χρήματα.

Τα αίματα «άναψαν» όταν ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας επιτέθηκε κατά του δημάρχου Αχ. Μπέου και τον κατηγόρησε ότι έχει μεγάλη ευθύνη που διαλύεται η ομάδα της Ν. Αγχιάλου (Πύρασος) και αναγκάζονται ερασιτεχνικά σωματεία να ενταχθούν στην ΕΠΣ Λάρισας.

«Είσαι για γέλια και καραγκιόζης, το διαλύσατε για να κάνετε τα παιχνίδια σας», ήταν η απάντηση του Αχ. Μπέου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει οχλαγωγία με συμβούλους της πλειοψηφίας να κατηγορούν ως άσχετο με το ποδόσφαιρο τον Θεολ. Διαμαντένια.

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γαργάλας, που κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι διέλυσε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο Αχ. Μπέος τον κατηγόρησε ότι μ’ αυτά που λέει γελάει ο κόσμος και δεν ξέρει από ποδόσφαιρο.

Στο σημείο αυτό ο αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας γέλασε, κάτι που προκάλεσε τον Θεολ. Διαμαντένια, που τον ρώτησε αν θυμάται τι του είπε προεκλογικά, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τι ήταν αυτό.

Κλείνοντας τη συζήτηση η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, δήλωσε ότι γίνεται 45 λεπτά συζήτηση, ενώ οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει το θέμα και εξέφρασε την άποψη ότι ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν ενισχυτικό για την ΕΠΣΘ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ