2015-08-30 22:28:49
Φωτογραφία για Μυτιλήνη: Αναχώρησαν για Πειραιά περίπου 3.400 μετανάστες και πρόσφυγες
Στους περίπου 11.000 υπολογίζουν οι αρχές, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που... βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μυτιλήνη.

Οι 8.000 από αυτούς περιμένουν να καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και περίπου 3.000 να αποπλεύσουν από το λιμάνι του νησιού με κάποιο από τα πλοία της γραμμής ή τα έκτακτα δρομολόγια πλοίων που πραγματοποιούνται.

Σήμερα το μεσημέρι, με 1.740 μετανάστες και πρόσφυγες απέπλευσε από τη Μυτιλήνη το πλοίο «Tera Jet». Μία ώρα αργότερα το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να αποβιβάσει δύο παιδιά με υψηλό πυρετό και συνέχισε κανονικά το ταξίδι του.

Το «Tera Jet» θα εκτελεί ένα δρομολόγιο κάθε δύο ημέρες για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά.

Επίσης, γύρω στις 6 το απόγευμα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέπλευσε από τη Μυτιλήνη μεταφέροντας στον Πειραιά περί τα 1.680 άτομα. Άλλα 800 άτομα είχε επιβιβάσει από τη Σάμο.


Εν τω μεταξύ, σε 8.000 υπολογίζεται ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που είτε μένουν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια περιμένοντας την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, είτε στον περιβάλλοντα χώρο, είτε τέλος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Μόνο το Σαββάτο πιστοποιήθηκε η άφιξη περί των 2.600 νέων μεταναστών και προσφύγων ενώ άλλοι 2.000 περίπου δεν έγινε δυνατό να πιστοποιηθούν λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού.

Την Κυριακή υπολογίζεται ότι στο νησί έφθασαν περί τους 2.000 νέους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μένουν στους χώρους αποβίβασής τους στο Μόλυβο ή τη Συκαμνιά. Κάποιοι από αυτούς πεζοπορώντας κινούνται στην πόλη της Μυτιλήνης. Διανύοντας με τα πόδια αποστάσεις περίπου 70 χιλιομέτρων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ