2015-08-31 04:36:06
Φωτογραφία για Το ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον κάνει κακό στην υγεία της γυναίκας
Οι γυναίκες που εργάζονται σε περιβάλλον, όπου η πλειονότητα των εργαζομένων είναι άνδρες, έχουν περισσότερο στρες, με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο 110ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κοινωνιολογίας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα-Μπλούμιγκτον, με επικεφαλής τις Δρ Μπιάνκα Μανάγκο και Κέιτ Τέιλορ, μέτρησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης, ορμόνη που σχετίζεται με το στρες, σε ομάδα γυναικών που εργάζονταν σε εταιρείες, όπου ήταν μειοψηφία.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε περιβάλλοντα όπου αποτελούν λιγότερο από το 15% του προσωπικού, έχουν αυξημένα επίπεδα στρες. Αντίθετα, όσες εργάζονται σε εταιρείες όπου υπάρχει καλύτερη ισορροπία εργαζομένων των δύο φύλων, εμφανίζουν καλύτερο προφίλ στρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες σε ανδροκρατούμενα εργασιακά περιβάλλοντα αντιμετωπίζουν συχνότερα καταστάσεις που τους προκαλούν στρες, όπως κοινωνική απομόνωση, σεξουαλική παρενόχληση και μικρή υποστήριξη από τους συναδέλφους. Η νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει και να αναδείξει το πρόβλημα, αφού το χρόνιο στρες αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλά προβλήματα υγείας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ