2015-08-31 08:51:57
Φωτογραφία για Άρχισαν οι αποχωρήσεις στον τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ! Ποιοι έφυγαν! Όλο το παρασκήνιο και οι αιχμές
Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα δύο μοιράζεται πια και στον τομέα Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις κάλπες.

Το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει πολλά στελέχη τουΣΥΡΙΖΑ και του τομέα της Υγείας να αλλάζουν δρόμο με κατεύθυνση το κόμμα τουΠαναγιώτη Λαφαζάνη.

Ειδικά τα στελέχη της λεγόμενης αριστερής πλατφόρμας που από την αρχή είχαν αντιρρήσεις στη σχεδιαζόμενη πολιτική της Υγείας, αποχωρούν σιγά σιγά από τοΣΥΡΙΖΑ. (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε γράψει το HealthReport.gr : Βράζουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο μνημόνιο! Τι ετοιμάζουν)

Άλλωστε πολλές φορές είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις τους για θέματα νοσοκομείων, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ενώ και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας τους έβρισκε κάθετα αντίθετους τη στιγμή που ο δημόσιος τομέας δε στηρίζεται και είναι υπό κατάρρευση, όπως σημείωναν στο HealthReport.gr.


Μάλιστα οι μεγάλες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζονταν στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στο ΠΕΔΥ καθώς και στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του πρώην ΙΚΑ. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ είχε δεσμευτεί πως θα λύσει το πρόβλημα. (Διαβάστε ΕΔΩ το θέμα για τους γιατρούς του ΙΚΑ: Στα μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ! Όλο το παρασκήνιο).

Το βράδυ της Κυριακής, 13 από τα 21 μέλη του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και την προσχώρηση τους στη Λαϊκή Ενότητα. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μέλη εκλέγονται από όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας της χώρας.

Τα μέλη που αποχώρησαν άφησαν σκληρές αιχμές για την πολιτική που ακολουθήθηκε στην Υγεία αλλά και για τα πρόσωπα που επελέγησαν στις θέσεις ευθύνης αφού σημειώνουν πως πρόκειται για πρόσωπα που είχαν συνδυαστεί με τις τακτικές του παρελθόντος.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση αποχώρησης των 13 μελών του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ν.Ε. ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συντρόφισσες/φοι Χρόνια τώρα αντιπαλεύουμε μαζί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσα από τα κινήματα και τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση ενός προγράμματος κατάργησης των μνημονίων, διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναδιανομής του πλούτου, εθνικοποίησης των τραπεζών, παραγωγικής ανασυγκρότησης, αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας (ανεργία, φτώχεια, υπερφορολόγηση κλπ), για την «αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και την ελπίδα».

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να υπόκειται σε μια διαρκή και βίαιη διαδικασία μετάλλαξης. Μετά την εκλογική νίκη της 25 Γενάρη, παρακολουθήσαμε μια σειρά παραβιάσεων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επιλογές προσώπων που παραπέμπουν ευθέως στο παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα, την ατολμία να προβούμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στην χώρα και κυρίως μετά το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, την επιλογή από την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης να υιοθετήσει ένα νέο σκληρό 3ο μνημόνιο.

Με τις κινήσεις του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, στην ουσία παραμερίζεται και καταργείται το κόμμα καθιστώντας άνευ αντικειμένου ΠΓ,ΚΕ, Νομαρχιακές, ΟΜ. Με την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και την επιλογή των πρόωρων εκλογών, παραβιάστηκε ωμά η απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο.

Τότε πολλές συντρόφισσες και σύντροφοι συντάχθηκαν με την άποψη του έκτακτου συνεδρίου πριν τις εκλογές, αντίθετα με την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμαςυπέρ του διαρκούς, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή το κόμμα θα συζητήσει, θα αντιπαρατεθεί ειλικρινά και συντεταγμένα, θα βρει μια κάποια λύση. Αφαιρέθηκε και από εμάς κι από το σύνολο του κόμματος αυτή η δυνατότητα.

Εμείς μαζί με τον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων βρεθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ για να αντισταθούμε στα μνημόνια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να αγωνιστούμε για την ρήξη και την ανατροπή του παλιού και φθαρμένου.

Όμως η ίδια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τελικά τόσο γρήγορα και τόσο κυνικά τον ιστορικό του ρόλο. Ως εκ τούτου μετά από όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα κόμμα που παραγκωνίζει αποφάσεις συνεδρίων, προεκλογικό πρόγραμμα, προγραμματικές θέσεις, προσπαθώντας στην ουσία να μεταλλαχθεί σε ένα σοβαρό διαχειριστή του συστήματος.

Προσχωρούμε στην ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, πιάνοντας ξανά το νήμα των αγώνων για την ανατροπή των μνημονίων με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καλούμε επίσης τους συντρόφους μας και κάθε συνεπή Αριστερό – Ριζοσπάστη εργαζόμενο να συνεχίσει να δίνει την μάχη για την αποδέσμευση, για ρήξη της χώρας μας από του «εταίρους-δανειστές» και την Λαϊκή Κυριαρχία μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Αντωνοπούλου Μάντω Διαλλινά Μαρία Καραβάς Αντώνης Κυριαζή Αργυρώ Κυριαζίδης Δημήτρης Κωνσταντής Αποστόλης Μακρής Αντρέας Μάλλιος Γιάννης Μαρκόπουλος Θοδωρής Μόσχοβος Θοδωρής Μπέλτσιος Μιχάλης Παπαγγελής Γιώργος Πασχάλη Βιβή
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ