2015-08-31 19:24:08
Φωτογραφία για VIP μεταφορά μεταναστών και με θαλαμηγό!
Περίπου μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη ενός Τούρκου στη Λέσβο για τη VIP διακίνηση λαθρομεταναστών με τζετ σκι, οι άνδρες του Λιμενικού ανακάλυψαν έκπληκτοι και νέα μέθοδο πριβέ μεταφοράς αλλοδαπών. Αυτή τη φορά δεν επρόκειτο για τζετ σκι, αλλά για θαλαμηγό (!), ενώ το περιστατικό σημειώθηκε στην Τήλο.

Οπως αποδείχτηκε, το κατάσπρο yacht, με σημαία Γερμανίας, που έσκιζε τα νερά στα ανοιχτά του νησιού «έκρυβε» συνολικά 64 άτομα συριακής καταγωγής, καθώς και τους τέσσερις διακινητές τους (Ουκρανοί και Ρώσοι), οι οποίοι πήραν χιλιάδες ευρώ για το παράνομο δρομολόγιο-εξπρές.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε προχθές το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Τήλου το yacht, το οποίο θεώρησε ύποπτο, με αποτέλεσμα να το οδηγήσει στο λιμάνι του νησιού για περαιτέρω ελέγχο.

Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 64 Σύριοι. Την προανάκριση διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Τήλου προκειμένου να διαπιστωθούν οι λεπτομέρειες για τις business των τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες έπεσε στα χέρια των Αρχών ένας Τούρκος που έκανε μεταφορές παράτυπων μεταναστών με τζετ σκι, χρεώνοντας τους λαθραίους «επιβάτες» αντί σχεδόν 2.000 ευρώ τον καθένα. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τέτοιου είδους δρομολόγια γίνονταν ακόμη και πέντε ή έξι φορές την ημέρα από τα τουρκικά παράλια προς τα Μιστεγνά Λέσβου.

Ο εντοπισμός του εν λόγω διακινητή δεν θεωρείται μεμονωμένο περιστατικό, καθώς στην τουρκική περιοχή Σαρμουσάκ φέρεται ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση VIP μεταφοράς μεταναστών, με τρία τζετ σκι που πηγαινοέρχονται τακτικά στη Λέσβο μεταφέροντας δυο δυο μετανάστες, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ