2015-08-31 20:13:59
Φωτογραφία για Ποια ονόματα παίζουν στα ψηφοδέλτια ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ;
Έως τις 6 Σεπτεμβρίου τα κόμματα πρέπει να έχουνε καταθέσει τα ψηφοδέλτιά τους... Κινούνται με γρήγορο ρυθμό προκειμένου να συμπληρώσουνε τις λίστες και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ που μετά την διάσπαση παρουσιάζει πολλά κενά.

Για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται πολλά ονόματα τις τελευταίες ώρες. Το Βήμα γτράφει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας παίζουν τα ονόματα του Λάκη Λαζόπουλου, του λαοκράτη Βάσσου και του πρώην διοικητική του ΙΚΑ Γιάννη Θεωνά.

Από τους διατελέσαντες υπουργούς, στα ψηφοδέλτια αναμένεται να μπουν ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Χριστόφορος Βερναδάκης, ο αναπληρωτής Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης αλλά και ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να κατέβει στην Α' Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στις λίστες, σε εκλόγιμες επίσης θέσεις αναμένεται να μπουν και οι Κώστας Πουλάκης (γγ του ΥΠΕΣ), αλλά και ο Δημήτρης Τσουκαλάς (γγ Δημόσιας Διοίκησης).

Το όνομα, όμως, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις είναι αυτό του εξάδελφου του πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος είχε επιλεγεί το Φεβρουάριο να αναλάβει γγ του ΥΠΕΞ και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μπει στις λίστες σε εκλόγιμη θέση.

Από τους “53” άλλοι πήγαν με τον Π. Λαφαζάνη και άλλοι παρέμενειναν στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να είναι υποψήφιοι.

- Oι πρώην βουλευτές Ηρώ Διώτη, Δανάη Τζήκα και Φάνης Κουρεμπές γνωστοποίησαν με επιστολές τους ότι δεν θα είναι υποψήφιοι

- Αντιθέτως, οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Χρήστος Μπαξεβανάκης και Βασιλική Λέβα, προσανατολίζονται στο να είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ γρίφος παραμένει η στάση της Βασιλικής Κατριβάνου.

Άγχος επικρατεί και στη ΝΔ αν και ο Β. Μεϊμαράκης έχει αναφέρει ότι δεν θα αλλάξει τη σειρά των εκλεγμένων στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Στις λίστες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα μπουν παλαιότερα στελέχη του κόμματος. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται και δεν αποκλείεται να δούμε ξανά στις λίστες της ΝΔ είναι αυτά του Ευάγγελου Αντώναρου και του Παπαθανασίου (για τη Β΄ Αθήνας), αλλά και του Σάκη Ιωαννίδη,προέδρου της ΟΝΝΕΔ, σε θέση διαφορετική από τη 12η τιμητική που είχε στο Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Στη Συγγρού θα ήθελαν να βρίσκεται στις λίστες και η Μαριέττα Γιαννάκου, χωρίς, όμως, όπως τονίζει η Καθημερινή, να έχει γίνει σχετική πρόταση. Εξάλλου, η Συγγρού τη σκέφτεται για μια τιμητική θέση ενώ η ίδια δηλώνει ενεργή και μάλλον δεν γοητεύεται από τιμητικού χαρακτήρα θέσεις.

Εκτός εκλογικής μάχης, θα μείνουν πάντως, τόσο ο Γιώργος Βουλγαράκης όσο και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ανδρέα Παπαμιμίκου στις λίστες, ο οποίος παίζει και σημαντικό ρόλο στις ζυμώσεις που γίνονται για την κατάρτιση των λιστών. Εκτός αυτού, το έργο των αλλαγών και της αξιολόγησης των υποψηφίων έχουν επιφορτιστεί οι Κ. Τασούλας, Γ. Βλάχος, Γ. Πλακιωτάκης, Θ. Μπούρας και Κ. Γκιουλέκας. Τις τελικές αποφάσεις, πάντως, τις λαμβάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ