2015-08-31 20:59:45
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΑ: Επίθεση της Τουρκίας στο Αιγαίο...
Στον τουρκικό... τύπο δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας, ο οποίος αναφέρει πως η Ελλάδα κατέλαβε το 2004 16 νησιά στο Αιγαίο από την Τουρκία. 

Λέει χαρακτηριστικά πως «Ο Έλληνας Υπουργός, επιθεώρησε τα νησιά μας, τα οποία κατέλαβαν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα». Στις εφημερίδες γράφεται πως ''Ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επισκέφτηκαν στις 6 Αυγούστου, το Φαρμακονήσι. 

Ο Καμένος, αφού επιθεώρησε το Στρατό του νησιού, μετέβη στην Καλόλημνο, η οποία ανήκει στο νομό των Μούγλων, ενώ κατόπιν, αμφότεροι, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο και επιθεώρησαν από αέρα την περιοχή''. 

Ενώ άλλο δημοσίευμα γράφει «Ο Έλληνας Υπουργός και αυτοί που το συνόδευαν μετέβησαν με ελικόπτερο στο Φαρμακονήσι και την Καλόλημνο, δύο νησιά που βρίσκονται στα τουρκικά ύδατα σε απόσταση 6 νμ από τις ακτές, και από το 2004, ήτοι, εδώ και 11 χρόνια, έχουν περάσει σε ελληνική κατοχή. Το ελικόπτερο, στο οποίο επιβιβάστηκε ο Έλληνας Υπουργός, παρόλο που παραβίασε πολλάκις τον τουρκικό εναέριο χώρο, δεν εμποδίστηκε από κανέναν. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσαν καθαρά τα 16 νησιά και τη βραχονησίδα, περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας, στην Ελλάδα. Ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει απολέσει πλέον την ιδιότητα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων (ως Πρόεδρος Δημοκρατίας)».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ