2015-09-01 20:51:45
Φωτογραφία για Τηλεφωνική συνομιλία Παυλόπουλου - Ολάντ για το μεταναστευτικό
Τηλεφωνική συνομιλία με επίκεντρο το μεταναστευτικό είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ Η επικοινωνία έγινε στις 19.30 και κατά την διάρκειά ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδίως τους τελευταίους μήνες, λόγω των πρωτοφανών μεταναστευτικών ροών καθώς και για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, σε συνεργασία κυρίως με τα αρμόδια ευρωπαϊκά fora, να ολοκληρώσει αμέσως το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέθεσε, τέλος, στον κ. Ολάντ τις απόψεις του για την ανάγκη συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού -τόσον από πλευράς ασφάλειας όσον και, πρωτίστως, από πλευράς προστασίας των δικαιωμάτων του Ανθρώπου- σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως η συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008.


Η επικοινωνία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και θα συνεχισθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με το ίδιο αντικείμενο.

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία την Πέμπτη στην Αθήνα

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη φτάνουν στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχουν οι κ.κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος με αρμόδιους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της FRONTEX, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου και της EUROPOL, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους Έλληνες αρμόδιους υπουργούς το βράδυ της Πέμπτης στον Πειραιά, προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη ένα κέντρο υποβοήθησης, με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων, για την επιτάχυνση της καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα, της παροχής ασύλου και του συντονισμού της επιστροφής στη χώρα τους, των παράτυπων μεταναστών.

Την Παρασκευή οι δυο επίτροποι θα μεταβούν στην Κω, όπου το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Διυπουργική την Τετάρτη για το μεταναστευτικό

Εξάλλου, ευρεία διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή υπουργών τα χαρτοφυλάκια των οποίων σχετίζονται με τη διαχείριση του προβλήματος.

Το ίδιο ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλή Θάνου.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση που συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΖΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ» (ΡΗΟΤΟ)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΖΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ» (ΡΗΟΤΟ)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ