2015-09-02 09:50:33
Φωτογραφία για Συμφωνία για δύο ντιμπέιτ - Αναζητείται ημερομηνία για την τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών
Δύο τηλεοπτικά ντιμπείτ των πολιτικών αρχηγών πρόκειται να γίνουν τελικά, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμφώνησαν πως αυτά θα γίνουν στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο, όμως, δεν βρίσκει σύμφωνα τα υπόλοιπα κόμματα.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανέφερε ότι το πρώτο ντιμπέιτ θα γίνει την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (με κοινοβουλευτική παρουσία) εκτός του Ν. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, επειδή η συνεννόηση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα, πλεόν γίνεται συζήτηση για το να πραγματοποιηθεί αυτή η τηλεμαχία στις 8 ή 9 του μηνός.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο ντιμπέιτ, δεν τίθεται θέμα αλλαγής γιατί σε αυτό θα συμμετάσχουν μόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έτσι, ισχύει η αρχική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και το ντιμπέιτ θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπης Γαβρά. Οι δύο συμφώνησαν στις παραπάνω ημερομηνίες.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται ντιμπέιτ από τις πρόωρες εκλογές του 2009, όταν είχαν διασταυρώσει τα πυρά τους ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ