2015-09-02 19:46:14
Φωτογραφία για ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. VD
Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας. «Γεννηθήκαμε με αστραπιαία ταχύτητα ως ριζοσπαστική απάντηση στον μνημονιακό συνεταιρισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. και το Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτός ο νέος μνημονιακός συνεταιρισμός εκφράστηκε με την από κοινού ψήφιση στη Βουλή του τρίτου μνημονίου καταλήστευσης της χώρας και του ελληνικού λαού. Ποιος θα το πίστευε αυτό μέχρι πρότινος» διερωτήθηκε.

«Φέρνουμε τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο με το λαό συμμέτοχο» είπε ο κ. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι «δεν έχουμε δημοκρατία έχουμε μνημονιακή δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και του ευρώ. Δεν θα δεχθούμε τυραννικές εντολές. Δε θα γίνουμε εκβιαζόμενοι»

Ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με «μνημονιακές δυνάμεις».

Τα βασικά σημεία της διακήρυξης: 


Η ακύρωση των μνημονίων Ο τερματισμός της λιτότητας Η κατάργηση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ Η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των συλλογικών ελευθεριών.

Ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε επίσης υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών, της κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και του δημοσίου ελέγχου των επιχειρήσεων με στρατηγική σημασία. Υποστήριξε την εισαγωγή εθνικού νομίσματος για την αποκατάσταση της ρευστότητας και την έξοδο από την Ευρωζώνη. Τάχθηκε κατ' αρχήν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Ε., όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την έξοδο, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας. «Είναι αδύνατο εντός ευρώ να εφαρμόσουμε ένα τέτοιο προοδευτικό πρόγραμμα», είπε και πρόσθεσε: «Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ, αλλά εργαλείο, για να ανοίξουμε προοδευτικό και αναπτυξιακό δρόμο για τη χώρα. Θα μας δώσει ευχέρεια για ανεξάρτητη οικονομική πολιτική, θα αυξήσει τις εξαγωγές, θα μειώσει τις εισαγωγές και θα τονώσει τον τουρισμό».

Κάλεσε σε συστράτευση όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στο ΚΚΕ είπε «ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι», ενώ ζήτησε «να σταματήσει ο πόλεμος που δεν βοηθά κανέναν». «Στο ΚΚΕ έχουμε φίλους και συντρόφους. Δεν είμαστε αντίπαλοι και εχθροί. Αυτή είναι μυωπική τακτική και το ξέρει ο κόσμος της Αριστεράς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι τιμή μας που έχουμε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αντιστάθηκε σθεναρά σε όσους επιχείρησαν να κάνουν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα» είπε αναφερόμενος στην απόφαση της προέδρου της Βουλής να συμπορευτεί με την ΛΑ.Ε. και προσέθεσε ότι το κόμμα του είναι σε διάλογο με τον Μανώλη Γλέζο, ενώ χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» τη Σοφία Σακοράφα.

«Εκτιμούμε πολλούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είτε παραμένουν είτε ταλαντεύονται» συμπλήρωσε και τόνισε: «Εμείς δεν κλείνουμε την πόρτα, και δεν βάζουμε Χ σε ανθρώπους».

Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, το χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» και εκτίμησε ότι η μόνη επιλογή είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, ενώ επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ιράκ και της Ουκρανίας όπου υπήρξε διαγραφή χρέους. Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αμφισβήτησε την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων και τις χαρακτήρισε «κουρελόχαρτα», που δεν αξίζουν ούτε το χαρτί που είναι γραμμένες, ενώ εκτίμησε ότι θα διαψευστούν.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ