2015-09-03 16:11:28
Φωτογραφία για Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη πανηγυρίζει ο ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα
Σε λίγες μέρες θα λάβει χώρα ο πανηγυρικός εορτασμός στον λυόμενο ιερό ναό της Παντάνασσας δίπλα από τον κυρίως σεισμόπληκτο ναό στην οδό Βότση και Αλεξίου Υψηλάντου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015, θα γίνει η λιτανευτική μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας έξω από το ναό, για ιερό προσκύνημα από τους πιστούς ενώ ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας θα τελεστεί στις 19.30 το απόγευμα χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στις εξελίξεις γύρω από το μεγάλο έργο της αποκατάστασης και ανακατασκευής του κυρίως ναού μέσω του ΕΣΠΑ που έχει πλέον μπει στο τελικό του στάδιο.

Είναι αλήθεια πως επιθυμία του Μητροπολίτη Πατρών όπως και των ιερέων και των επιτρόπων του ιστορικού ναού της Παντάνασσας ήταν οι εργασίες που επιθεωρούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, να είχαν τελειώσει αυτές τις μέρες ώστε η θρησκευτική πανήγυρη του Γενέσιου της Θεοτόκου να λάμβανε χώρα εντός του κυρίως ιερού ναού και να συνδυαζόταν με τα θυρανοίξεια. Τελικά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απομένουν εργασίες ελαιοχρωματισμού, καθαρισμός εσωτερικά του ναού, κ.α.


Ελπίδα και ευχή όλων είναι ο ναός να παραδοθεί μέσα στη νέα χειμερινή περίοδο ώστε τουλάχιστον οι μεγάλες εορτές που θα ακολουθήσουν όπως Χριστούγεννα και Πάσχα να πραγματοποιηθούν εντός του μεγάλου ναού και όχι στον μικρό λυόμενο.

Το βράδυ της Δευτέρας 7/9 στις 22.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές ενώ ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Τέλος το απόγευμα της Τρίτης στις 18.30 στον μεθεόρτιο εσπερινό θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που θα μιλήσει και προς τους πιστούς.

Πλήθος κόσμου από την Πάτρα και τις γύρω περιοχές αναμένεται και φέτος να κατακλύσει το ναό της Παντάνασσας για να προσκυνήσει τη Χάρη της Παναγίας και να λάβει ευλογία.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ