2015-09-04 14:25:34
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Πώς θα γίνεται η χορήγηση φαρμάκων για δεύτερη εξωσωματική γονιμοποίηση
Τα δικαιολογητικά και τις εξετάσεις που πρέπει να καταθέσουν οι ασφαλισμένες που υποβάλλονται σε δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, περιγράφει εγκύκλιος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

IATRONET

Απόφαση της αρμόδιας επιτροπής και πρόσφατη εξέταση β΄ χοριακής γοναδοτροπίνης, πρέπει να υποβάλλουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένες του Οργανισμού που υποβάλλονται σε δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, η οποία απευθύνεται προς τα φαρμακεία, τις περιφερειακές διευθύνσεις και τις επιτροπής εξωσωματικής γονιμοποίησης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, στα νέα έντυπα αποφάσεων για έγκριση πρόκλησης ωοθηλακιορρηξίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης από τις επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης, αναφέρονται τα εξής:

“Η απόφαση της επιτροπής έχει ισχύ ένα έτος από την ημερομηνία έγκρισης της επιτροπής και αφορά σε δύο προσπάθειες οι οποίες δεν μπορούν να απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από τέσσερις μήνες (ως ημερομηνία έναρξης της προσπάθειας υπολογίζεται η ημερομηνία παραλαβής των φαρμάκων από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Η προμήθεια των φαρμάκων γίνεται άπαξ ανά προσπάθεια).


Σε περίπτωση επιτυχημένες κυοφορίας, η ασφαλισμένη παραπέμπεται στην επιτροπή εξωσωματικής προς νέα έγκριση, μετά από την πάροδο ενός έτους από την προηγούμενη έγκριση της επιτροπής”.

Παραλαβή

Με βάση τα παραπάνω, στο εξής για την παραλαβή φαρμάκων για τη δεύτερη προσπάθεια κάθε εγκριτικής απόφασης της επιτροπής για πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι ασφαλισμένες – εκτός από την απόφαση της επιτροπής – θα προσκομίζουν στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και μία πρόσφατη εξέταση β΄ χοριακής γοναδοτροπίνης έως και 10 ημερών προ της προσέλευσης.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ