2015-09-05 11:18:25
Φωτογραφία για Δαφνί: Τραγωδία - Τέσσερις οι νεκροί - Βαριά ασθενής έβαλε τη φωτιά
Ένας ακόμη νεκρός από την τραγωδία που σημειώθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Νίκος Παναγούλης, μιλώντας στον σταθμό athina984

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας από τους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων μετά την χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ισόγειο μιας πτέρυγας.

Ακόμη δύο ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται στην εντατική

Τη φωτιά έβαλε ένας τρόφιμος του νοσοκομείου βαριά ασθενής, ο οποίος ήταν απομονωμένος σε θάλαμο με αφρολέξ στους τοίχους ώστε να μην αυτοτραυματίζεται λόγω της βαριάς κατάστασής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ασθενής που προκάλεσε την πυρκαγιά δεν ήταν δεμένος. Αμέσως οι δύο νοσηλευτές που βρίσκονταν εκεί, άνοιξαν το δωμάτιο και τον έβγαλαν έξω, αλλά λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.


Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους θαλάμους και το νοσοκομείο "πλημμύρισε" με καπνό.

Ως αποτέλεσμα, τρεις τρόφιμοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, οι οποίοι πιθανόν ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους προκειμένου να μη βλάψουν τον εαυτό τους, να βρουν τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις.

Συγγενείς έσπευσαν στο νοσοκομείο για να μάθουν τι έχει συμβεί με την τύχη των δικών τους ανθρώπων, ενώ μια συγγενής θύματος, στο άκουσμα της είδησης, λύγισε και κατέρρευσε.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα και το απόγευμα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

Ο διοικητής της περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Στην πτέρυγα νοσηλεύονταν 17 ασθενείς. Μας είπαν ότι κάποιοι ήταν δεμένοι για δικούς τους λόγους. Δυστυχώς η καταμέτρηση έβγαλε 3 νεκρούς. 2 τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Αττικό και οι υπόλοιποι 12 στην παθολογική του ΨΝΑ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι οι τρόφιμοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν δεμένοι.

«Έγινε διάσωση των τροφίμων και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δεν μπορώ να σας πω αν ήταν δεμένοι, αυτό θα το δείξει η προανάκριση. Όταν διασώζεις 17 άτομα, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος ακριβώς ήταν δεμένος και ποιος όχι».

Στο μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση, για τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου των ασθενών, διέταξε ο υπουργός, Υγείας Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ