2012-05-08 08:39:15
Φωτογραφία για Mακελειό στην Υεμένη από την Αλ Κάϊντα με 32 νεκρούς στρατιώτες
Μαχητές της Αλ Κάιντα σκότωσαν 32 στρατιωτικούς σε έφοδό τους σε θέση των ένοπλων δυνάμεων στην επαρχία Αμπιάν στη νότια Υεμένη. Στην Υεμένη καταγράφεται έξαρση των συγκρούσεων στο νότο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι το Φεβρουάριο. Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ προέβη σε μια επιδρομή σε μια γειτονική επαρχία, σκοτώνοντας δύο άνδρες, ανάμεσά τους έναν που η κυβέρνηση θεωρεί ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα.

Ο αξιωματικός του στρατού είπε ότι οι ένοπλοι επιτέθηκαν στα στρατεύματα έξω από την πόλη Ζιντζιμπάρ, σκότωσαν τουλάχιστον 32 εξ αυτών και αιχμαλώτισαν αρκετούς ακόμη, ενώ διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους όπλα και πυρομαχικά. Τουλάχιστον 40 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό και ιατρικές πηγές. Εκπρόσωπος της Άνσαρ αλ Σαρία είπε ότι οι μαχητές της οργάνωσης αιχμαλώτισαν 28 στρατιώτες και κατέλαβαν ένα άρμα μάχης.

Σε μια παρόμοια επίθεση τον Μάρτιο, μαχητές είχαν σκοτώσει περίπου 100 στρατιωτικούς στην Ζιντζιμπάρ, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Χάντι. Η κυβέρνηση της Υεμένης ανέφερε νωρίτερα ότι επιδρομή στη Σάμπουα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Φαχντ αλ Κάσαα, που είχε καταδικαστεί για ανάμιξη στην επίθεση εναντίον του πολεμικού USS Cole, το 2000, στο Άντεν.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ