2012-05-08 09:18:07
Φωτογραφία για Η καυτή πατάτα της εντολής στα χέρια του Τσίπρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία και με κόμματα εκτός της Αριστεράς Μικρές οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης

Ο δρόμος για τις επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο για πολλούς ήδη έχει ανοίξει μετά το χθεσινό ναυάγιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ως ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος, θα λάβει στις 14:00 το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες σχηματισμού Αριστεράς κυβέρνησης, έτσι όπως τη χαρακτήρισε ο Τσίπρας είναι σχεδόν μηδαμινές.

Η δεδομένη άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα, φυσικά εκτός απροόπτου, μετά τις σημερινές συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, καθιστούν την προσπάθεια αδύνατη, καθώς οι έδρες και οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Τα σενάρια που ακούγονται όμως στο παρασκήνιο είναι πολλά. Ακούστηκε ακόμη και το όνομα του κ. Κουβέλη, ως πρωθυπουργού που θα έχει τη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων, μετά από πρόταση του Τσίπρα. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας που δήλωσε ότι θα μιλήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή κομμάτων εκτός της Αριστεράς. Φυσικά το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να συμμετάσχει είναι αυτό του κ. Καμμένου.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ