2015-09-14 03:29:07
Φωτογραφία για Επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη η Δημοτική Αστυνομία- Κλήσεις από τις 28 Σεπτεμβρίου
Ήταν 23 Σεπτεμβρίου, ακριβώς πριν από δύο χρόνια, όταν στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων είχε καταργηθεί εν μία νυκτί η δημοτική αστυνομία. Την ημερομηνία αυτή, σε μία κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, επέλεξε η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, για να επαναφέρει το θεσμό στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων, μετά τη δυνατότητα που δόθηκε στους δήμους -βάσει καινούργιας νομοθεσίας- να προχωρήσουν στην ανασύσταση της υπηρεσίας.

Σε αυτή τη νέα περίοδο, που αρχίζει σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, η δημοτική αστυνομία στο δήμο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει με 68 άτομα από τα περίπου 180 που τη στελέχωναν πριν από την κατάργησή της. Στο εξής το στρατηγείο της θα βρίσκεται στους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου και όχι στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου, που φιλοξενούσε την υπηρεσία κατά το παρελθόν.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία της Κυριακής", η επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως από τον Γιάννη Μπουτάρη στις 23 Σεπτεμβρίου. Πέντε ημέρες αργότερα, αφότου θα έχει δοθεί αυτό το χρονικό περιθώριο για την ενημέρωση του κόσμου, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βγουν και πάλι στους δρόμους βεβαιώνοντας παραβάσεις και πρόστιμα.


Οι δημοτικοί αστυνομικοί κατά βάση θα ελέγχουν τις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Όπως σημείωσε ο κ. Κιοσέογλου, το βάρος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα τραπεζοκαθίσματα, όπως και για τη διαφήμιση, θα παραμείνει στο σώμα ελεγκτών του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στο εξής θα λειτουργεί σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία.

Η ανασυσταθείσα υπηρεσία ωστόσο δεν αναμένεται να αναλάβει δράση στον τομέα της αντιμετώπισης του παραεμπορίου. "Ο νόμος για το παραεμπόριο έχει αλλάξει και προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία. Είναι προφανές ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιας φύσης αρμοδιότητα", υπογράμμισε ο Λευτέρης Κιοσέογλου. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήδη έχει γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο εφετών, ενώ εκκρεμεί συνάντηση και με τις εισαγγελικές αρχές, ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις ακριβείς αρμοδιότητες τις οποίες θα αναλάβει η δημοτική αστυνομία, που μετά την ανασύστασή της πρέπει να λειτουργεί με σημαντικά μικρότερο αριθμό εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Μακεδονίας της Κυριακής, για λόγους οικονομίας σε θέματα διοικητικής υποστήριξης η δημοτική αστυνομία αποφασίστηκε να στεγαστεί στο νέο δημαρχείο και όχι στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου όπου λειτουργούσε πριν από την κατάργησή της το 2013. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ