2015-09-16 12:46:07
Φωτογραφία για Δώδεκα χιλιάδες θεατές, ο φετινός αριθμός ρεκόρ του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ
Ως γνωστό με την αρχαία τραγωδία «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη με την Μαρίνα Ασλάνογλου σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου και την «Μελωδία της ευτυχίας» με την νεαρή τραγουδίστρια Demy και τον Άκη Σακελλαρίου που γέμισαν ασφυκτικά το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο Πατρών έπεσε το περασμένο σαββατοκύριακο, η αυλαία του φετινού 34ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων όπου επικεφαλής – πολιτιστικός σύμβουλος είναι ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Δόθηκαν συνολικά 11 παραστάσεις (οι Αριστοφανικοί «Αχαρνής» με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη παρουσιάστηκαν δύο βραδιές με όλα τα εισιτήρια προπωλημένα) και ο αριθμός των θεατών όπως ανέφερε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος στο thebest πλησίασε τους 12.000!

«Ήταν πραγματικά ένα παράξενο καλοκαίρι με όλα όσα συνέβησαν. Ο κόσμος θα λέγαμε ότι δεν έχει να φάει αλλά την ίδια ώρα “διψούσε” για καλό θέατρο και πολιτισμό και γέμισε τα θέατρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριόπουλος.


Από τις παραστάσεις που τελικά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, στο Αρχαίο Ωδείο, είχαν όλες αρκετό κόσμο και στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονταν sold out με συνέπεια κάποιοι θεατές να φτάνουν μέχρι την είσοδο του Αρχαίου Ωδείου και να φεύγουν απογοητευμένοι καθώς είχαν εξαντληθεί τα διαθέσιμα εισιτήρια.

Για την «Μελωδία της Ευτυχίας» για παράδειγμα τα εισιτήρια είχαν τελειώσει τρεις μέρες πριν από την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου που ήταν προγραμματισμένη η παράσταση (βραδιά κατά την οποία ολοκληρώθηκε το φετινό 34ο Φεστιβάλ Πάτρας).

Η παράσταση που είχε το λιγότερο κόσμο (και πάλι οι θεατές έφτασαν τους τετρακόσιους) ήταν οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Πειραϊκό Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης και την Εταιρεία Ανθός, με την Τιτίκα Σαριγκούλη και τον Σπύρο Φωκά στις 26 Αυγούστου 2015.

Τέλος, η παράσταση των Κρατικών Μπαλέτων της Μόσχας με την «Λίμνη των Κύκνων» που είχε αρχικά ανακοινωθεί για τις 20 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας μεταφέρεται τελικά για τον Φεβρουάριο του 2016.

*Οι φωτ. είναι του Παναγιώτη Μουλίνου. Στη βασική φωτ. εικονίζονται ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος με τον Γιώργο Ψυχογιό της παράστασης "Ηλέκτρα" του θεάτρου Μπάντμιντον.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ