2012-05-08 11:15:58
Φωτογραφία για ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ 18,8%
Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργό προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκρηκτική καταγράφεται η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το ιστορικό χαμηλό του 18,8% που έλαβε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ'', βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη επιρρίπτουν τις ευθύνες για την αποτυχία αυτή στον ίδιο τον κ. Σαμαρά και στον στενό κύκλο των συνεργατών του που σχεδίασαν και υλοποίησαν τη στρατηγική που -όπως τονίζεται- έφερε το κόμμα σε αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι σχετικές συζητήσεις δεν έχουν πάρει τη μορφή επίσημων παρεμβάσεων, διότι όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση του «κύκλου» των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Εμπειρα κομματικά στελέχη σημειώνουν, μιλώντας στο «Εθνος», ότι αυτήν την ώρα προέχει η άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί και αμέσως μετά θα τεθεί σε όλα τα κομματικά όργανα το θέμα της κατάρρευσης των ποσοστών της ΝΔ «και οι ευθύνες θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».


Την ίδια ώρα, ο Κώστας Καραμανλής παραμένει μακριά από κάθε είδους εμπλοκή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε βουλευτές που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί τρόπος να κυβερνηθεί η χώρα. Δεν άφησε, σύμφωνα με συνομιλητές του, κανέναν υπαινιγμό για τις επιδόσεις του κόμματος.

Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργό προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που θα απηχεί τη νέα τάση που κατέγραψε το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στη διάρκεια των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ''ΝΕΩΝ'', στα πρόσωπα που η Ιπποκράτους φαίνεται να μην αποκλείει για την πρωθυπουργία συγκαταλέγονται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και επί δεκαετίες ευρωβουλευτής Αλέκος Αλαβάνος, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο επικεφαλής του Επικρατείας Μανόλης Γλέζος και ο βουλευτής της Β’ Αθήνας Δημήτρης Παπαδημούλης που επίσης θήτευσε ως ευρωβουλευτής.

Τη Δευτέρα, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση όλες οι δυνάμεις της χώρας που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, αναφέροντας συγκεκριμένα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά.

«Ο κ. Σαμαράς δεν μου είπε τίποτα περισσότερα από αυτά που είπε δημόσια χθες (σ.σ. το βράδυ των εκλογών). Του παρουσίασα με ειδικότερο τρόπο και σαφήνεια την δική μου πρόταση» είπε και πρόσθεσε ότι την πρόταση αυτή θα την παρουσιάσει και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει όρο τη συμμετοχή στελεχών του στην κυβέρνηση, ενώ για πρωθυπουργό προτείνει ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής που θα απηχεί τη νέα τάση που κατέγραψε το εκλογικό αποτέλεσμα. «Θα παράσχουμε στήριξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη και σε αυτό το πλαίσιο «πρέπει να προσπαθήσουμε για τους καλύτερους όρους για τους πολίτες και την ανάπτυξη».

Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ιπποκράτους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με την πρόταση του Ευ.Βενιζέλου, ωστόσο τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ ακόμη και με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ