2012-05-08 11:25:04
Φωτογραφία για Η Σοφία Σακοράφο έσπασε τα κοντέρ και έκανε βολή κοντά στις 70 χιλ. ψήφοι
Ως αθλήτρια του ακοντισμού, κάποτε έκανε παγκόσμιο ρεκόρ και κέρδισε άφθονες «πρωτιές». Τώρα η Σοφία Σακοράφα κερδίζει και μια πολιτική, εντυπωσιακή πρωτιά: Εκλέγεται βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς, από κάθε άλλον ή άλλη, από όλα τα κόμματα, σε όλη τη χώρα.

Με καταμετρημένο το 64,51% των ψήφων, την υποψήφια – βουλευτή, πλέον- με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν τιμήσει.... 47.259 ψηφοφόροι στη Β' Αθήνας. Ο συνολικός αριθμός των σταυρών που θα λάβει πιθανότατα θα προσεγγίσει τις εβδομήντα χιλιάδες.

Πρόκειται για επίδοση ... σαρωτική. Ναι μεν η συγκεκριμένη, αχανής περιφέρεια αντιστοιχεί σε πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, αλλά εκ παραδόσεως σε αυτήν κατέρχονται πολλά γνωστά, «βαριά» ονόματα στις λίστες -όλων των κομμάτων. Έτσι, οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να «μοιράσουν» τις προτιμήσεις τους, με κάποια ισομέρεια. Όποιος ή όποια ... σαρώνει σε αυτήν την περιφέρεια, τη μεγαλύτερη της χώρας, καταγράφει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα.


Η τύχη ενίοτε παίζει ... με το ημερολόγιο. Η Σοφία Σακοράφα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στις εκλογές, ακριβώς στη δεύτερη επέτειο της πολιτικής «ανταρσίας» που την έκανε τόσο δημοφιλή. Ήταν 6 Μαϊου του 2010, όταν η κυρία Σακοράφα δήλωσε «παρούσα» κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Μνημονίου στη Βουλή. Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η κυρία Σακοράφα παρέμεινε στο Κοινοβούλιο, ως ανεξάρτητη βουλευτής.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η προτίμηση που έδειξαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο της παλιάς αθλήτριας και «εξοβελισμένης» από το ΠΑΣΟΚ πολιτικού απέρρεε από το ... έγκαιρο της «ανταρσίας» της: Αρνήθηκε από την αρχή να εγκρίνει την είσοδο της χώρας στο «μνημονιακό» δρόμο. Αυτό το εκτίμησαν δεόντως όσοι στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, στη Β' Αθήνας. 
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψάχνουν για κορόιδα;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Ψάχνουν για κορόιδα;"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ