2015-09-17 23:14:20
Φωτογραφία για Βίντεο ΣΟΚ: 9 αστυνομικοί εναντίον ενός 16χρονου επειδή αρνήθηκε να περαπατήσει στο πεζοδρόμιο [video]
Αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις να μην περπατά στον δρόμο, αντιστάθηκε στην σύλληψη και βρέθηκε αντιμέτωπος με 9 γιγαντόσωμους αστυνομικούς που έκαναν με ιδιαίτερο ζήλο το καθήκον τους Η εικόνα είναι πρωτοφανής, ακόμα και για τα δεδομένα των αμερικανικών αστυνομικών πρακτικών. Στο βίντεο βλέπουμε έναν νεαρό να βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη όχι ενός ή δύο αλλά 9 αστυνομικών. Έχοντας διαπράξει το απίστευτο έγκλημα ότι αρνήθηκε να περπατήσει στο πεζοδρόμιο. Και έδειξε ασέβεια προς τα αστυνομικά όργανα.

Η κατάσταση ξεκινά σχετικά ομαλά, περιμένοντας από τον ογκώδη αστυνομικό να δώσει ένα σύντομο τέλος σ' αυτό το μικρο επεισόδιο. Όμως από τη μια ο νεαρός φαίνεται να μην το βάζει κάτω, από την άλλη ο αστυνομικός τα «έχει πάρει» και θέλει να επιβάλλει την τάξη. Μιας και όπως φαίνεται δεν τα καταφέρνει, καλεί σε ενισχύσεις. Και όχι έναν ή δυο, αλλά ακόμα 8 συναδέλφους του, οι οποίοι αναλαμβάνουν να ρίξουν στο έδαφος τον πιτσιρικά και να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν.


Τριγύρω έχουν μαζευτεί διάφοροι περαστικοί, οι οποίοι φωνάζουν στους αστυνομικούς ότι είναι απλά ένα παιδί και να το αφήσουν ήσυχο. Όμως κανείς δεν αποφασίζει να κάνει κάτι παραπάνω, γιατί κανείς δεν θέλει να έχει μπλεξίματα αυτές τις ημέρες στην Αμερική με τους αστυνομικούς. Οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους προσπαθώντας να ακινητοποιήσουν τον 16χρονο.

Το οποίο και τελικά καταφέρνουν, οδηγώντας τον με χειροπέδες στο περιπολικό και μετά στο αστυνομικό τμήμα. Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της αστυνομίας στο Στόκτον της Καλιφόρνια που έγινε το περιστατικό έκανε λόγο για έναν αυθάδη νέο, που δεν ακολούθησε τις εντολές των οργάνων της τάξης να ανέβει στο πεζοδρόμιο ενώ παράλληλα αντιστάθηκε κατά της αρχής.

Πάλι καλά που ο πιτσιρικάς (ίσως και λόγω χρώματος...) θα παραμείνει ζωντανός να διηγείται την περιπέτειά του. Γιατί αν ήταν μαύρος, μάλλον το βίντεο θα είχε πολύ διαφορετικό τέλος...
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ