2012-05-08 12:46:10
Φωτογραφία για Κοινοπραξία Γκερμεζιάν για «οικόπεδα»
Σε καλό δρόμο οι επαφές Τriple Five με Κυπριακές Αερογραμμές

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣομάδα ειδικών του τομέα ενέργειας και χρηματοοικονομικών του καναδικού κολοσσού Τriple Five, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ετοιμάζουν τα έγγραφα προσφορών για το Β Γύρο Αδειοδοτήσεων των «Οικοπέδων» της κυπριακής ΑΟΖ. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Τriple Five θα διεκδικήσει όχι ένα, αλλά αριθμό «Οικοπέδων», ορισμένα από τα οποία σε κοινοπραξία με άλλους ενεργειακούς κολοσσούς, χωρών που συνθέτουν και γεωπολιτικά συμφέροντα αλλά και την όλη κατάσταση στην περιοχή μας. Στο μεταξύ, μπαίνουν σε αποφασιστικό στάδιο οι συνομιλίες μεταξύ Τriple Five και Κυπριακών Αερογραμμών, που αν ολοκληρωθούν επιτυχώς θα σημαίνουν μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του εθνικού αερομεταφορέα, στα χέρια της οικογένειας Γκερμεζιάν. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε νέος κύκλος επαφών της ηγεσίας Κυπριακών Αερογραμμών με πολυμελή ομάδα ειδικών του καναδικού κολοσσού, ενώ χθες η διεύθυνση της κυπριακής εταιρείας απέστειλε στους ειδικούς της Τriple Five σειρά εμπιστευτικών και μη στοιχείων που αφορούν στις Κυπριακές Αερογραμμές.


Όπως είχε γράψει ο «Φ», μεταξύ των πλευρών υπογράφτηκε προ μηνός συμφωνία εμπιστευτικότητας των διαπραγματεύσεων. Μεταξύ των δεδομένων περιλαμβάνονται ο κατάλογος και η εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του αερομεταφορέα, όπως και τα οικονομικά αποτελέσματα και εκθέσεις των τελευταίων ετών. Τα στοιχεία του «Φ» δείχνουν ότι η Τriple Five επιμένει σε εξαγορά ποσοστού της τάξης του 70% σε περίπτωση συνεργασίας. Τα δεδομένα που δόθηκαν στον κολοσσό της οικογένειας Γκερμεζιάν θα τεθούν στο μικροσκόπιο μελέτης αξιολόγησης για την υποβολή της τελικής επίσημης πρότασής τους στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, στα μεγάλα Μallτης Τriple Five σε ΗΠΑ και Καναδά, (όπως τα WΕSΤ ΕDΜΟΝΤΟΝ ΜΑLLκαι ΜΑLLΟFΑΜΕRΙCΑ), ξεκίνησε με διάφορα μέσα και τρόπους, η εντατική προβολή της τουριστικής Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχουν ήδη κλείσει μέσω της Τriple Five οι πρώτες 18.000 τουρίστες από ΗΠΑ και Καναδά, με τους πρώτους να προγραμματίζεται να έρθουν εντός του επόμενου μήνα.

http://www.philenews.com/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ