2015-09-21 11:57:26
Φωτογραφία για Οι νέοι Υπουργοί του Τσίπρα - Όλα τα ονόματα στο τραπέζι
Στην προσθήκη νέων προσώπων ευρύτερης αποδοχής αναμένεται να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σύσταση του νέου κυβερνητικού σχήματος με τη λίστα να γράφεται και να ξεγράφεται συνεχώς, ήδη από χθες το βράδυ.

Ένα από τα επικρατέστερα ονόματα που ακούγεται πως έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι αυτό του Γιάννη Δραγασάκη ενώ ακούγονται και οι Ν. Βούτσης και Δ. Βίτσας.

Πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσίευμα της Ημερησίας αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τη δημιουργία ενός υπερυπουργείου που θα είναι αρμόδιο για την τήρηση του Μνημονίου το οποίο θα ονομάζεται «υπουργείο Προγράμματος» και θα λογοδοτεί κατευθείαν στον κ. Τσίπρα, στα πρότυπα της Πορτογαλίας. Η εν λόγω ιδέα φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να ανήκει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ υπενθυμίζεται πως αυτή η πρακτική στην Πορτογαλία εφαρμόστηκε μετά από συστάσεις των τροϊκανών.


Αν και η πρόταση να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο έχει ήδη γίνει στον κ. Τσακαλώτο, ο ίδιος δεν έχει δώσει ακόμη οριστική απάντηση . Σε περίπτωση που δεν δεχθεί το υπουργείο, η Ημερησία αναφέρει πως στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιώργος Χουλιαράκης, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών σήμερα και υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στο πόστο του ως υπουργός Ανάπτυξης αναμένεται να επανέλθει ο Γ. Σταθάκης, ενώ υπό συζήτηση - με τις οριστικές αποφάσεις να παραπέμπονται για σήμερα αργότερα- είναι ποιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα υπουργοποιηθούν για πρώτη φορά και σύμφωνα με τις πληροφορίες του capital.gr αναμένεται υπουργοποίηση του Γ. Μπαλάφα.

Δεδομένη ωστόσο θεωρείται η συμμετοχή των βασικών υπουργών του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος και η συμμετοχή των ΑΝΕΛ.

Έτσι, ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να είναι και πάλι Υπουργός Εθν. Άμυνας ενώ στα υπουργεία που υπηρετούσαν αναμένεται να επιστρέψουν οι κ.κ. Π. Σκουρλέτης (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης), Χρ. Σπίρτζης (αν. Υπουργός Μεταφορών) ο Γ. Κατρούγκαλος (υπουργός Εργασίας), η Θ. Φωτίου και η Ράνια Αντωνοπούλου ως αναπληρώτριες υπουργοί, ο Χρ. Βερναρδάκης (αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης) Ν. Κοτζιάς (υπ. Εξωτερικών).

Τα ονόματα του Π. Κουρουμπλή αλλά και του αν. Υπουργού Γ. Ξάνθου είναι τα επικρατέστερα για το Υπουργείο Υγείας και οι Αλ. Φλαμπουράρης και Ν. Παππάς αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις των υπουργών επικρατείας. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Γ. Πανούση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη στη θέση της εκπροσώπου.

Επιπλέον από τους ΑΝΕΛ αναμένεται να συμμετέχουν στο νέο σχήμα και οι κ.κ. Τ. Κουίκ και Έλενα Κουντουρά καθώς και η κ. Μ. Κόλλια- Τσαρουχά, αν και η συμμετοχή του κόμματος στο νέο σχήμα αναμένεται να γίνεται το πολύ με 6 άτομα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ