2015-09-24 04:14:07
Φωτογραφία για Με κομμένη την ανάσα: Θαλάσσιο σαφάρι… γιγαντιαίων διαστάσεων
Τα νερά της Σρι Λάνκα είναι από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για... θαλάσσιο σαφάρι και αναζήτηση των μεγαλοπρεπών γαλάζιων φαλαινών.

Για όσους όμως δεν έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν αυτή τη μαγευτική εμπειρία από κοντά… φρόντισε ο φωτογράφος Patrick Dykstra, ο οποίος απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό εικόνες απίστευτης ομορφιάς, με τα γιγαντιαία αυτά πλάσματα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο ίδιος ήταν μέρος μιας αρχικής ομάδας φωτογράφων, οι οποίοι εντόπισαν πρώτοι τις γαλάζιες φάλαινες στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα. Από τότε, έχει αναπτύξει μια εξαιρετική ικανότητα να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τα τεράστια ζώα, για να καταφέρει να τραβήξει την τέλεια φωτογραφία.

Η χρονιά αυτή ήταν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, μία από τις καλύτερες τα τελευταία 10 χρόνια στην περιοχή, για όσους ήθελαν να δουν γαλάζιες φάλαινες.

Οι τουρίστες μπορούν να τραβήξουν τα δικά τους πλάνα από τις φάλαινες και να κολυμπήσουν δίπλα στους γίγαντες των ωκεανών, στο πλαίσιο του Natural World Safaris. Η περιπέτεια Sri Lanka Blue Whale Safari είναι ελεγχόμενη, διάρκειας 9 ημερών και επιτρέπει στους επισκέπτες να έρθουν κοντά σε πυγμαίες γαλάζιες φάλαινες στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι γαλάζιες φάλαινες μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 30 μέτρα και τους 180 τόνους σε βάρος.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ