2015-09-25 11:39:22
Φωτογραφία για Αγώνας δρόμου στην Τράπεζα της Ελλάδας για τα κόκκινα δάνεια
Η Τράπεζα της Ελλάδας προχωρά στην κατάρτιση αξιόπιστης στρατηγικής για την αντιμετώπιση των των "κόκκινων δανείων"  με βάση τις δεσμεύσεις του μνημονίου και σε συνεργασία με το ΤΧΣ, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του stress test, με στόχο στην ελαχιστοποίηση του χρόνου υλοποίησης και της χρήσης κεφαλαιακών πόρων από το υπο-πακέτο των 25 δισ. ευρώ

Πρόκειται για ένα οδικό χάρτη που θα στοχεύει στην επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος με οριοθέτηση εν συνεχεία συγκεκριμένων στόχων από τις τράπεζες και παρακολούθηση των επιδόσεών τους από το ΤΧΣ.

Ταυτόχρονα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να υποβάλει, ως το τέλος Οκτωβρίου, έκθεση για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών. Μαζί με την έκθεση κατηγοριοποίησης η ΤτΕ θα αξιολογεί και την ικανότητα της κάθε τράπεζας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ανά κατηγορία δανείων.

Σημειώνεται ότι ήδη οι θεσμοί έχουν ζητήσει από τις τράπεζες να υποβάλουν τις εκτιμήσεις τους για την επίπτωση των capital controls στον κύκλο εργασιών και τα υπόλοιπα μεγέθη των εταιρειών- πελατών τους με κλαδική ανάλυση.

Στο πλαίσιο αυτό η BlackRock Solutions, ο βραχίονας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του αμερικανικού επενδυτικού οργανισμού, κέρδισε το διαγωνισμό που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος για την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου με αντικείμενο την εκπόνηση και παρακολούθηση εφαρμογής στρατηγικής για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ