2015-10-02 22:28:51
Φωτογραφία για Προσγείωση στην πραγματικότητα για τον Αλέξη Τσίπρα
Από το αεροδρόμιο στη Βουλή θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού το Σάββατο μετά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών θα... συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της εκλογής την Κυριακή του Νίκου Βούτση στο προεδρείο της Βουλής και φυσικά του ορισμού των αντιπροέδρων και των νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος.

Την ίδια ώρα και παράλληλα με τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ για την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων, το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός φέρονται αποφασισμένοι να περάσουν άμεσα τους εφαρμοστικούς νόμους αλλά και να «τρέξουν» τις μεταρρυθμίσεις που δεν χρειάζονται να γίνουν νόμος του κράτους και που ζητεί η άλλη πλευρά. Προς αυτήν την κατεύθυνση τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις στους αρμόδιους υπουργούς με στόχο να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Στο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Γιάννης Δραγασάκης έχουν αναλάβει το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων και του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
. Με την επιστροφή των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Παππά οι συσκέψεις θα είναι διαρκείς καθ' όλο το Σαββατοκύριακο ενόψει της τριήμερης παρουσίασης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, αλλά και της συνεδρίασης του Eurogroup όπου αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς και η λίστα με τα προαπαιτούμενα.

Τέλος, το επόμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Οκτωβρίου) θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να εκλέξει νέο (προσωρινό μέχρι το συνέδριο) γραμματέα -πιθανότατα τον Π. Ρήγα- αλλά και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, ίσως και το πρώτο τρίμηνο του 2016, το οποίο θέλοντας και μη θα είναι ένα συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ