2015-10-03 10:41:14
Φωτογραφία για Ξεκινά άμεσα η συζήτηση για το άνοιγμα των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με όλους τους γιατρούς - Θετικό βήμα το χαρακτηρίζει ο Οργανισμός
Σε πολύ σύντομο διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση μεταξύ της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και του ιατρικού σώματος για το άνοιγμα των συμβάσεων του Οργανισμού με όλους τους γιατρούς, κάτι που φαίνεται ότι το επιθυμούν όλες οι πλευρές.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Το onmed μίλησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, ο οποίος τόνισε ότι ο Οργανισμός το θέλει και αναμφισβήτητα, είναι πολύ θετικό βήμα, όχι μόνο για τους ίδιους τους ασθενείς και τους γιατρούς, αλλά και για την δημόσια υγεία. Φυσικά έχουμε μία νέα ηγεσία στο υπουργείο Υγείας, συνεχίζει ο κ. Κοντός, θα πρέπει να γίνει ενημέρωση και να ξεκινήσει σύντομα ο διάλογος με όλες τις πλευρές.

Για το θέμα της αναγκαιότητας να επεκτείνει ο ΕΟΠΥΥ τις συμβάσεις του με όλους τους γιατρούς, αναφέρθηκε πρόσφατα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος.


Εν τω μεταξύ, σύντομα αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ που αφορά στην τρίμηνη παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς.

Η τρίμηνη παράταση ωστόσο (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δηλαδή), αφορά όλους τους παρόχους υγείας.

Η παράταση αφορά συγκεκριμένα, στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης Αποθεραπείας, Γιατρούς, Διαγνωστικά Εργαστήρια, Φυσικοθεραπευτές, Πολυϊατρεία, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Οικοτροφεία, Ιδρύματα Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμΕΑ, Ιδρύματα Ασυλικού Τύπου, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, καθώς και για όσες εκ των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα η διαδικασία σύναψης των νέων συμβάσεων.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/item/335212-ksekina-amesa-i-syzitisi-gia-to-anoigma-ton-symvaseon-tou-eopyy-me-olous-tous-giatroys---thetiko-vima-to-xaraktirizei-o-organismos#ixzz3nULRD0xl
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ