2015-10-03 12:17:06
Φωτογραφία για Ξεκίνησε εκτεταμένος καθαρισμός στα μνημεία του Ηρακλείου Κρήτης
Επιτέλους τα μνημεία του Ηρακλείου αποκτούν την εικόνα που τους πρέπει! Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου δουλεύουν εντατικά σε συνεργασία με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο και καθαρίζουν τα μνημεία και ήδη συντελείται ένα μικρό θαύμα! Μετά τη Λότζια, τα κεντρικά κτίρια και το δικαστικό μεγαρο που ξεκίνησαν σειρά πήραν τα μνημεία και τα τείχη!

Χθες έγινε εκτεταμένη παρέμβαση στην Πύλη Σαμπιονάρα όπου η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες ήταν τραγική όως είχε αναδείξει το cretalive. Και ήδη σιγά σιγά το μνημείο αλλάζει εικόνα...

«Αποφασίσαμε να πάμε εκεί άμεσα γιατί ήταν πραγματικά απαράδεκτη εικόνα. Και η πρώτη παρέμβαση που έγινε ανέδειξε την Πυλη» είπε ο κ.Χάρης Μαμουλάκης που δηλώνει ικανοποιημένος με την προσπάθεια που έγινε ήδη από τις πρώτες μέρες.

«Θα συνεχίσουμε να καθαρίσουμε την πύλη και μετά θα στοχεύσουμε σε άλλα μνημεία, στόχος είναι να μην αφήσουμε τίποτα με συνθήματα, αλλά κι εδώ πρέπει να μας βοηθήσουν οι πολίτες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» τόνισε ο αντιδήμαρχος ο οποίος και συνεργάζεται πολύ στενά με την τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, ενός κρητικού που ζει στο Λονδίνο.


Για επιτάχυνση των διαδικασιών μιλάει και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ.Γιάννης Ρασούλης που επεσήμανε ότι ο δήμος θα πράξει αυτό που είχε υποσχεθεί και θα καθαρίσει όλα τα μνημεία.

Ο 41χρονος κρητικός οικονομολόγος, ο Γιώργος Καρυωτάκης που μίλησε χθες στο cretalive, μαζί με ένα φίλο του μηχανικό που ασχολιόταν με τα μονωτικά υλικά σκέφτηκαν ότι μπορούν να κάνουν κάτι για τα χάλι των μνημείων στην Ελλάδα. Κι εκει ξεκίνησε η σκέψη να φτιάξουν εκείνα τα υλικά που και περιβαλλοντικά θα ήταν σωστά αλλά και θα μπορούσαν να απαντήσουν στην αντοχή του γραφίτη.

«Eρευνήσαμε το ζήτημα, βρήκαμε τα κατάλληλα προϊόντα που είναι και βιοδιασπώμενα και μπορέσαμε να δώσουμε απάντηση στο πως αντιμετωπίζεις το γραφίτη...μια για πάντα. Στείλαμε τα υλικά μας στο Πολυτεχνείο αλλά και στην Αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να πάρουμε έγκριση κι αφού τα καταφέραμε ξεκινήσαμε τη δουλειά" είπε

Ήταν εκείνοι που ανέλαβαν το περιβόητο γκράφιτι πριν από καιρό στον τοίχο του Πολυτεχνείου της Αθήνας ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την εταιρεία τους και μετά από ένα μήνα και με ένα συνεργείο 20 ατόμων καθημερινά καθάρισαν τον ιστορικό χώρο που το τεράστιο γκράφιτι για μέρες απασχόλησε την αθηναϊκή κοινωνία και όχι μόνο!

Ο ίδιος ως Ηρακλειώτης ήθελε να προσφέρει στην πόλη όπως είπε:. " Έρχομαι κάθε χρόνο για διακοπές στο Ηράκλειο αφού κατάγομαι από δω για να δω τους συγγενείς και για διακοπές και φέτος ήμουν κουμπάρος σ΄ένα γάμο. Κάλεσα λοιπόν κάποιους φίλους κι ανάμεσα τους ένα φιλικό ζευγάρι από το Λονδίνο. Εκείνοι επισκέφτηκαν τη Λότζια και έκπληκτος τον άκουσα να μου λέει όταν επέστρεψε στο σπίτι, πως πήγε στο δημαρχείο του Ηρακλείου και νόμιζε πως ήταν...δημόσιες τουαλέτες, τέτοιο χάλι με τα γκράφιτι και τα συνθήματα δεν το περίμενε ο Εγγλέζος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΧΡΥΣΑΦΙ» ΓΙΑ... ΜΙΛΕΡ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΧΡΥΣΑΦΙ» ΓΙΑ... ΜΙΛΕΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ