2015-10-03 22:00:09
Φωτογραφία για Χειροτονία Ιεροδιακόνου στην Κέρκυρα
Το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2015 τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην πόλη της Κέρκυρας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε Ιεροδιάκονο τον πατέρα Γεώργιο Φαγογένη, κερκυραίο στην καταγωγή, συνταξιούχο αστυνομικό και έγγαμο.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως ο πατήρ Γεώργιος θα είναι άμισθος Διάκονος όπως εδώ και καιρό οι υπόλοιποι νεοχειροτονηθέντες Διάκονοι και Ιερείς.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προέτρεψε τον πατέρα Γεώργιο να έχει φόβο Θεού, εμπιστοσύνη, ευσέβεια και ευλάβεια σε Εκείνον, αλλά και αγάπη τόσο προς τον Χριστό όσο και στους συνανθρώπους του.

Δυστυχώς οι σημερινοί άνθρωποι, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, έχουν παραμορφώσει την αγάπη και την θεωρούν ως μια ζωή αισθησιακή, που με τη σειρά της ισοδυναμεί με παρά φύσιν καταστάσεις.

Οι άνθρωποι διώχνουν από τις καρδιές τους το Θεό, δήθεν για να ζήσουν ελεύθεροι, αλλά πώς είναι κανείς ελεύθερος χωρίς το Χριστό που είναι η ίδια η ελευθερία;

Καλούμαστε ως χριστιανοί να ζήσουμε μέσα στην αγάπη του Τριαδικού μας Θεού, δηλαδή στην αγάπη της θυσίας και της ανιδιοτέλειας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στον πατέρα Γεώργιο και στην οικογένειά του να τους χαριτώνει και να τους ενδυναμώνει ο Θεός, μέσα στο πνεύμα της αγάπης, της ταπείνωσης και της προσφοράς προς τον πλησίον.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ