2015-10-04 00:06:56
Φωτογραφία για Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια οι Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι για την επαναφορά της επιλογής της εμπορικής ονομασίας από το γιατρό !
Τι ζητούν ;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα Ευρωπαικά Δικαστήρια προσφεύγει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της τρόικας, που ενσωματώθηκε φυσικά στο ελληνικό δίκαιο και απαγορεύει στη συνταγογράφηση φαρμάκων να χρησιμοποιείται ή να προτείνεται εμπορική ονομασία σκευάσματος από το γιατρό.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΕΦ Θεόδωρο Τρύφων, ήδη ο κλάδος έχει απευθυνθεί σε τρία νομικά γραφεία των Βρυξελλών όπου συζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα ανατραπεί η απόφαση αυτή που προωθήθηκε από την πρώτη στιγμή από την Τρόικα.

Η επιχειρηματολογία που θα ακολουθήσουν οι Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι είναι πως το να προτείνει ο γιατρός ένα συγκεκριμένο φάρμακο στον ασθενή του δεν είναι δεσμευτική ενέργεια ενώ δεν επιβαρύνει τη δαπάνη.

Ταυτόχρονα τα μέλη της ΠΕΦ θα υποστηρίξουν ότι το να μην έχει το δικαίωμα ο γιατρός να προτείνει προφορικά ένα φάρμακο αποτελεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ελληνικές εταιρείες καθώς συνήθως προτείνεται το πιο ακριβό που είναι το πρωτότυπο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ