2015-10-04 09:00:13
Φωτογραφία για Πλημμύρισε η Κυανή Ακτή - 12 νεκροί
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες οι οποίες έπληξαν το Σάββατο το βράδυ την Κυανή Ακτή, στη νοτιοανατολική Γαλλία, σύμφωνα με τον - ακόμη προσωρινό - απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Δρόμοι των Καννών και της Νίκαιας πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Συνολικά 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί στην περιφέρεια Αλπ-Μαριτίμ, ενώ τα σωστικά συνεργεία βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο σύνολο των πληγεισών περιοχών.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Μαντελιέ λα Ναπούλ, δυτικά των Καννών. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά στις Κάννες, όταν προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητο από ένα πλημμυρισμένο τούνελ, ενώ αργότερα τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Αντίμπ και ένας ακόμη κοντά σε έναν χώρο στάθμευσης στις Κάννες.


Οι αρχές τόνισαν ότι αυτός «ο απολογισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο οριστικός, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών πρόσβασης» στις περιοχές που έχουν πληγεί.

«Ορισμένα οχήματα παρασύρθηκαν ως μέσα στη θάλασσα», περιέγραψε ο δήμαρχος των Καννών Νταβίντ Λισνάρ. Το νερό έφθασε ως τη μέση οχημάτων σε ορισμένες περιοχές, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας.

Περίπου 12 τρένα ακινητοποιήθηκαν στους σταθμούς στη νοτιοανατολική Γαλλία, με εκατοντάδες επιβάτες, σύμφωνα με τον όμιλο SNCF.

Το δευτερεύον οδικό δίκτυο ήταν ακόμη αδιάβατο σε πολλά σημεία περί τις 03:30 (04:30 ώρα Ελλάδας), ενώ τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A8 είναι πλημμυρισμένο.

Στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας πάνω από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Βρετανοί και Δανοί, αποκλείστηκαν και κατέλυσαν προσωρινά στο τερματικό του αεροδρομίου της Νίκαιας.

Πολλά κάμπινγκ που πλημμύρισαν εκκενώνονταν περί την 01:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τη Météo France, τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, το μέτωπο των καταιγίδων που σάρωσε τη νοτιοανατολική Γαλλία πέρασε γύρω στη 01:00 (02:00 ώρα Ελλάδας) και ο «πορτοκαλί συναγερμός» που είχε κηρυχθεί ήρθη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ