2015-10-04 09:16:06
Φωτογραφία για Ισόβια σε ανήλικο μόλις 15 ετών στη Βρετανία!
Ισόβια σε ένα ανήλικο αγόρι μόλις 15 ετών επέβαλε δικαστήριο Ο 15χρονος Βρετανός το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα λόγω του νεαρού της ηλικίας του, έχει κατηγορηθεί για τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 15χρονος υποκίνησε μια επίθεση κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που θα γινόταν στην Αυστραλία για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο , χωρίς καν να βγει από το δωμάτιό του στο σπίτι του στη βόρεια Αγγλία.

Το αγόρι παραδέχτηκε τον Ιούλιο ότι έστελνε μηνύματα μέσω του διαδικτύου, ενθαρρύνοντας μια επίθεση εναντίον αστυνομικών που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στη χερσόνησο της Καλλίπολης, τη λεγόμενη "Ημέρα ANZAC".

Ο εντοπισμός των μηνυμάτων αυτών οδήγησε σε μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας στη Μελβούρνη που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη άλλων πέντε εφήβων. Όλοι τους κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στην επέτειο για τα 100 χρόνια από την απόβαση της Καλλίπολης.


Η βρετανική αστυνομία υποστηρίζει ότι αν δεν είχε αποκαλυφθεί εγκαίρως το σχέδιό τους, πιθανότατα κάποιος θα τραυματιζόταν σοβαρά ή θα σκοτωνόταν.

Ο 15χρονος, που κατάγεται από το Μπλάκμπερν, δέχτηκε την κατηγορία της υποκίνησης άλλου προσώπου για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Επειδή είναι ανήλικος, θα οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων και θα εκτίσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από την ποινή που του επιβλήθηκε.

Στο δικαστήριο του Μάντσεστερ, που εκδίκασε την υπόθεση, οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι αρχικά ο έφηβος συνελήφθη γιατί υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε να σκοτώσει έναν καθηγητή του. Εξετάζοντας το κινητό τηλέφωνό του οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορες αποτρόπαιες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης και μίας που εικόνιζε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι έψαχνε στο διαδίκτυο οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών.

Τον περασμένο Μάρτιο, επί εννέα ημέρες, έστειλε και έλαβε περισσότερα από 3.000 κρυπτογραφημένα μηνύματα από έναν νεαρό ονόματι "Ίλιας" στην Αυστραλία. Μάλιστα πρότεινε στον Αυστραλό φίλο του να κάνει διάρρηξη σε κάποιο σπίτι για "να πάρει μια πρώτη γεύση από αποκεφαλισμούς". Του έστειλε μάλιστα τη φωτογραφία ενός μαχαιριού –αντίγραφο εκείνου που εικονίζεται στην ταινία "Ράμπο"– γράφοντάς του ότι η λαβή του είναι "τέλεια για να κόβεις λαιμούς". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ