2015-10-04 21:36:13
Φωτογραφία για Είστε shopaholic; Τρεις συμβουλές που θα σώσουν το πορτοφόλι σας
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ακόμη και οι πιο συγκρατημένες και συγκροτημένες προσωπικότητες, διανύουν περιόδους που βιώνουν τη διαδικασία του shopping σαν έναν τρόπο αποφόρτισης ή pampering του εαυτού τους για να νιώσουν καλύτερα.  Εγώ βέβαια δεν ανήκω σε αυτές καθώς μπορώ να κακομαθαίνω τον εαυτό μου κάθε μέρα ή έστω μια φορά την εβδομάδα χωρίς να υπάρχει λόγος αποφόρτισης. Αυτές λοιπόν τις στιγμές που ξεχυνόμαστε (ναι αυτός είναι ο δόκιμος όρος, διότι αν δείτε γυναίκα που έχει βγει στα μαγαζιά αποφασισμένη να νιώσει καλύτερα είναι σαν τσουνάμι στην καλύτερη ή σαν ηφαιστειακή έκρηξη στη χειρότερη) στα μαγαζιά για να ενεργοποιήσουμε και πάλι τις ορμόνες χαράς μας, τυχαίνει να ξεφεύγουμε και να κάνουμε αυθόρμητες αγορές που επιβαρύνουν την κάρτα μας με μερικά παραπάνω μηδενικά από όσα μπορούμε τελικά να αντέξουμε. Σαν γνήσια λοιπόν  εδώ και χρόνια serial shopper και μέσα από τη συναναστροφή μου με στιλίστριες (ειδικές στο πώς να συμμαζεύετε τον εαυτό σας σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς έχουν διανύσει και λόγω δουλειάς και λόγω γυναικείας φύσης πολλά χιλιόμετρα σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα) έχω να σας προτείνω τα εξής βήματα για να αποφεύγετε τις οδυνηρές σπατάλες και την στιγμή της απόλυτης ενοχής όταν γυρνάτε σπίτι και έχει περάσει η επήρεια της καταναλωτικής μανίας ενώ βρίσκεστε ανάμεσα σε πολλές τσάντες και μαζί με αυτές και πολλές φουσκωμένες αποδείξεις.

Confessions of a Shopaholic

-Πριν αγοράσετε το οτιδήποτε, πηγαίνετε στο ταμείο και ζητήστε να σας τα κρατήσουν μέχρι την επόμενη ημέρα
. Φύγετε από το κατάστημα. Κοιμηθείτε και όταν ξυπνήσετε  θα συνειδητοποιήσετε πως και έχετε ικανοποιήσει την μανία σας να φτάσετε μέχρι το ταμείο με γεμάτα χέρια αλλά και πως τελικά μερικές ώρες (και έναν καλό ύπνο ) μετά θα έχετε ξανασκεφτεί τα κομμάτια που σας άρεσαν (και μαζί το συνολικό κόστος) και θα αγοράσετε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε.

-Μην παίρνετε μαζί σας φίλες εξίσου shopaholics. Η φίλη σας που είναι στην ίδια κατάσταση με εσάς, κάνει και τις ίδιες σκέψεις με εσάς, έχει και την ίδια ψυχολογία με εσάς. Συνεπώς στην (ρητορική) ερώτηση που κάνετε «Μωρέ να το πάρω αυτό; Μου πάει; Το χρειάζομαι;» σε μια προσπάθεια αυτοσυγκράτησης σας, η δική της απάντηση θα είναι πάντα «Είναι τέλειο! Πρέπει οπωσδήποτε να το πάρεις!». Προτιμήστε εναλλακτικά έναν άντρα φίλο σας, ο οποίος λόγω εργοστασιακής ρύθμισης και dna μετά από λίγο θα έχει βαρεθεί και θα σας αναγκάσει να αποχωρήσετε.

-Last but not least. Πριν σας πιάσει το καταναλωτικό σύνδρομο στέρησης, ανοίξτε τη ντουλάπα σας και βγάλτε έξω τα ρούχα σας. Το πιο πιθανό είναι να έχετε τόσα πολλά ρούχα ακόμη με τα ταμπελάκια που ίσως σας πιάσει μια μικρή ντροπή και συγκρατηθείτε. Αν δεν συμβεί αυτό, ρίξτε μια ματιά στις τάσεις και ταυτόχρονα στα ρούχα που ήδη έχετε και προσπαθήστε να αποκτήσετε μόνο ρούχα που πραγματικά σας λείπουν. Αν είστε γνήσια shopaholic σε αυτό το σημείο θα δείτε πως δεν σας λείπουν και πολλά (σιγά που θα σας έλειπαν) και ίσως ξυπνήσει ο συγκροτημένος εαυτός σας και επενδύσετε τα λεφτά σε ένα κομμάτι που να έχετε πραγματική ανάγκη.

Αν δεν σας συγκρατήσουν όλα τα παραπάνω, αρχίστε να ρίχνετε μια ματιά σε λογαριασμούς που δεν έχετε πληρώσει ακόμη. Σε εμένα τουλάχιστον αυτό πιάνει ακόμη…!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ