2015-10-05 00:52:21
Φωτογραφία για Ένωση Παιδιάτρων για την έλλειψη εμβολίων
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής

Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Μη κερδοσκοπικό σωματείο

Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα 11528

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη

Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

Email: [email protected]

Email Επιστημονικής Επιτροπής: [email protected]

www.paidiatroi-attikis.gr

​Αξιότιμοι κύριοι

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που σας είχαμε ζητήσει για τις ελλείψεις εμβολίων, και που είχατε ανταποκριθεί με email στις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους​

​, επανερχόμαστε, δεδομένης της ενημέρωσης που ήρθε σε γνώση μας από το διαδίκτυο και την οποία σας παραθέτουμε.

Εντός των επόμενων δέκα ημερών θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα με τα εμβόλια που είναι σε έλλειψη στην ελληνική αγορά, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας μετά από σειρά συναντήσεων που είχε με τους εμπλεκόμενους φορείς. 


Συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, έγινε η απαραίτητη συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το προσωρινό πρόβλημα παραγωγής -στο οποίο οφείλεται η έλλειψη των σκευασμάτων στη χώρα μας- αντιμετωπίζεται και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου 10ημέρου.

​ 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=742025



Μετά από αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να σας ρωτήσουμε εκ νέου:

1. Άλλαξε κάτι από αυτά που μας είχατε κοινοποιήσει τον περασμένο Ιούλιο;

2. Ποια είναι τα εμβόλια που βρίσκονται σε έλλειψη​ ​όσον αφορά την εταιρεία σας

3. Μέχρι πότε προβλέπεται να συνεχιστούν οι ελλείψεις και για ποια από αυτά

4. Αν προβλέπονται και σε άλλα εμβόλια ελλείψεις στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον

Η Ένωσή μας ως γνωστόν έχει ως μέλη της Παιδιάτρους στο ελεύθερο επάγγελμα. Το κύριο μέρος της καθημερινής τους ενασχόλησης με τα παιδιά είναι οι εμβολιασμοί. Όπως καλά το γνωρίζετε η έγκαιρη ενημέρωσή μας θα έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών και την ορθή ενημέρωση των γονιών από την άλλη. Η απουσία ενημέρωσής μας δημιουργεί προβλήματα και βάζει σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Θέλουμε να σας παρακαλέσουμε για κάθε αλλαγή στην προμήθεια και ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με εμβόλια να μας το κοινοποιείτε με email προς την Ένωσή μας. 

Για το ιστορικό σας παραθέτουμε τις απαντήσεις που μας είχατε κοινοποιήσει με προηγούμενο email σας

Προς ΔΣ της Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ, αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 2ο εξάμηνο του 2015 αναμένονται ελλείψεις των εμβολίων Tetravac & Repevax, καθώς και περιορισμένη διαθεσιμότητα του Pentavac. Η έλλειψη του Repevax θα συνεχιστεί για τμήμα ή για όλο το 2016.

Οι ελλείψεις και των 3 παραπάνω εμβολίων οφείλονται αφενός στην αυξημένη ζήτηση των εμβολίων κοκκύτη παγκοσμίως και αφετέρου, στους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους των παρτίδων στα

εργοστάσια παραγωγής όλων των εταιρειών εμβολίων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την «ισχύ» του ακυτταρικού αντιγόνου κοκκύτη.

Δεν αναμένονται ελλείψεις άλλων εμβολίων της Εταιρείας μας στο άμεσο ή απώτερο μέλλον, με τη επιφύλαξη ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας στην παραγωγή των εμβολίων, δε μπορούν να γίνουν απόλυτα ασφαλείς προβλέψεις για το απώτερο μέλλον.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γ Τρίμης

George TRIMIS

Medical Director, Pediatrician 

Vianex/Sanofi Pasteur MSD

Tatoiou Str.,

18th Km Athens-Lamia

146 71 N. Erythrea- Greece

Tel :+30 2108009350

Mob :+30 6979004050

[email protected]

Αγαπητοί κύριοι,

Σε συνέχεια του email, που αποστείλατε σχετικά με τις ελλείψεις εμβολίων,

θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι για τα εμβόλια της εταιρίας μας Prevenar 13 και Neisvac-c, δεν έχει παρατηρηθεί κανενός είδους έλλειψη.

Όλες οι παραγγελίες που λαμβάνονται από την εταιρία μας εκτελούνται κανονικά και παραδίδονται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Θερριός

Dimitris Therrios

Media & Public Relations Manager

Pfizer Hellas

Tel: +30 210 6785943

Mobile : +30 6947892572

Προς ΔΣ της Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ,

Αγαπητοί κύριοι,

Σε συνέχεια του αιτήματός σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων της GSK και δεδομένης της προσπάθειας της εταιρείας μας να βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των Ελλήνων παιδιάτρων, σας παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μία επισταμένη ανάλυση και διερεύνηση, έτσι ώστε σας δοθεί η πιο επίκαιρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

· Υπάρχει έλλειψη του εμβολίου Infanrix Tetra η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους

· Υπάρχει έλλειψη από την προηγούμενη εβδομάδα του εμβολίου Infanrix IPV-Hib, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους

· Το εμβόλιο Havrix είναι σε έλλειψη, αλλά η διαθεσιμότητα του θα επανέλθει από τις αρχές Σεπτεμβρίου (σημ: η μορφή του εμβολίου θα είναι φιαλίδιο 1 δόσης και όχι προ-γεμισμένη σύριγγα, διότι η ποσότητα θα προέλθει από έκτακτη εισαγωγή)

· Το εμβόλιο Priorix Tetra είναι σε έλλειψη, αλλά η διαθεσιμότητα του θα επανέλθει από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Οι παραπάνω ελλείψεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στους παρακάτω παράγοντες:

Η συνεχής αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η αυξημένη πρόσβαση του πληθυσμού αυτού στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχει οδηγήσει σε ζήτηση εμβολίων που ξεπερνά κατά πολύ την ικανότητα παραγωγής των αντίστοιχων ποσοτήτων από τις εταιρίες

Ο χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή και αξιολόγηση της ποιότητας κάθε νέας παρτίδας εμβολίων, αγγίζει τους 29 μήνες, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει την άμεση παραγωγή επιπλέον ποσοτήτων σε περιόδους επιδημιών και αυξημένης ζήτησης εμβολίων (π.χ. παγκόσμιες επιδημίες κοκκύτη)

Συγκεκριμένα, για τα εμβόλια με αντιγόνα έναντι του κοκκύτη, οι κυριότεροι λόγοι για τα προβλήματα στη διάθεση είναι οι εξής:

Όλο και περισσότερες χώρες παγκοσμίως εντάσσουν τον εμβολιασμό έναντι κοκκύτη στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμών τους (>20 νέα προγράμματα μαζικού εμβολιασμού για κοκκύτη παγκοσμίως από το 2012)

Η εμβολιαστική κάλυψη του σχετικού εμβολιασμού αυξάνεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο

Οι εταιρίες παραγωγής αντιγόνου του κοκκύτη αντιμετωπίζουν από το 2013 μειωμένη απόδοση στην παραγωγική διαδικασία της μη-διαμοιρασμένης κόνεως

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων μας, οι οποίες έχουν ήδη γνωστοποιηθεί και στον ΕΟΦ, ως κατεξοχήν αρμοδίου για τη διαχείριση των θεμάτων διάθεσης φαρμάκων και εμβολίων στην αγορά.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περεταίρω διευκρινίσεις χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,

Sofia Efklidou, PhD

Scientific Advisor (Vaccines)

Medical Admin

Europe

GSK

266 Kifissias Avenue, Athens, Chalandri, 15232, Greece

Email [email protected]

Mobile +306957830455

Tel +302106882231
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ