2015-10-05 15:19:14
Φωτογραφία για Ο ''στρατηγός χειμώνας'' επιταχύνει την έλευση προσφύγων στα Ελληνικά νησιά!
Στους 1.743 έφθασαν το τριήμερο που πέρασε οι διασωθέντες από το Λιμενικό παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί στα ελληνικά νησιά σε 57 περιστατικά και ο ρυθμός δεν λέει να σταματήσει εν όψει κακοκαιριών.

Με τον πρωτοσέλιδο  τίτλο «Απόβαση στη Λέσβο» η τουρκική εφημερίδα Milliyet επισημαίνει ότι οι πρόσφυγες πριν την έλευση του χειμώνα επιτάχυναν τα δρομολόγια τους προς τα ελληνικά νησιά. Μεγάλος αριθμός προσφύγων διέφυγε χθες στη Λέσβο.

«Συνεχίζεται το προσφυγικό κύμα προς την Αλικαρνασσό πριν το χειμώνα» τιτλοφορείται δημοσίευμα στη Sozcu, σύμφωνα με το οποίο, παρά τα μέτρα ασφαλείας, οι μετανάστες συρρέουν κατά κύματα στην περιοχή, με σκοπό να διαφύγουν παράνομα στα ελληνικά νησιά. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκηνώσει σε πάρκα γύρω από το λιμάνι.

 «Την ροή των προσφύγων δεν μπορεί να την διακόψει καμία δυσκολία» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην Turkiye. Τους πρόσφυγες που συρρέουν στα ελληνικά νησιά, προκειμένου να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορούν να τους σταματήσουν οι ισχυροί άνεμοι και η τρικυμιώδης θάλασσα. Κάθε μέρα δεκάδες πρόσφυγες διαφεύγουν στα ελληνικά νησιά.

Ο αριθμός τους από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχει φθάσει τις 400.000, ενώ η Λέσβος είναι το νησί στο οποίο καταφεύγουν οι περισσότεροι.
 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ