2015-10-06 03:37:08
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ένας στους 10 πιστεύει ότι USB είναι τα αρχικά ευρωπαϊκής χώρας
Οι Αμερικανοί δεν έχουν καμία επαφή με την ορολογία της τεχνολογίας, τουλάχιστον αν πιστέψει κανείς αυτήν την δημοσκόπηση: περισσότεροι από ένας στους δέκα νομίζουν ότι USB είναι τα αρχικά κάποιας χώρας στην Ευρώπη, ενώ άλλοι τόσοι πιστεύουν ότι το HTML είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2014 για λογαριασμό του VoucherCloud.net, μια υπηρεσία εκπτωτικών κουπονιών, η οποία ήθελε να διερευνήσει πόσο εξοικειωμένοι είναι οι χρήστες του Διαδικτύου με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Όπως φαίνεται, όχι και πολλοί.

Το 11% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το HTML, μια γλώσσα προγραμματισμού για το Διαδίκτυο, είναι ασθένεια που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφήΤο 12% δήλωσε ότι το USB είναι ευρωπαϊκή χώραΤο 27% απάντησε ότι το gigabyte είναι έντομο που απαντάται ευρέως στη Νότιο ΑμερικήΤο 23% νόμιζε ότι MP3 είναι το όνομα ρομπότ από τον Πόλεμο των ΆστρωνΤο 18% θεωρούσε ότι Blue-ray είναι είδος σαλαχιούΤο 15% απάντησε ότι ο όρος software χρησιμοποιείται για μαλακά, άνετα είδη ρουχισμού


Η ειρωνεία είναι ότι το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι σημαντικό να έχει κανείς γνώσεις τεχνολογίας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω email σε δείγμα 2.392 ανδρών και γυναικών άνω των 18%. Οι συμμετέχοντες δεν ενημερώθηκαν ότι η δημοσκόπηση εξέταζε ειδικά θέματα τεχνολογίας, ούτε έλαβαν αμοιβή για τη συμμετοχή τους. Σε κάθε ερώτηση κλήθηκαν να διαλέξουν από μια λίστα τριών διαφορετικών απαντήσεων.

Λόγω της έκπληξης που προκαλούν οι απαντήσεις, η έρευνα δέχτηκε επικρίσειςαπό δικτυακό τόπο που ασχολείται με θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η εταιρεία που διενήργησε τη δημοσκόπηση, Yetis Public Relations, απέρριψε τις κατηγορίες και έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Είναι 100% γνήσια» διαβεβαίωσε η Λιν Τόμας, στέλεχος της εταιρείας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ