2015-10-06 13:22:34
Φωτογραφία για Έκαναν αναλήψεις με… κλεμμένες κάρτες – Πάνω από 5.000 ευρώ η «λεία» τους
Επάγγελμα είχαν κάνει τις αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ ένα ζευγάρι που έβαζαν στο στόχαστρό τους ανυποψίαστους πολίτες, τους έκλεβαν και με τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες «τραβούσαν» χρήματα.

Όλα ήρθαν στο φως το περασμένο Σάββατο όταν ένας 78χρονος έπεσε θύμα κλοπής από αγνώστους στο Ηράκλειο οι οποίοι του αφαίρεσαν τρεις κάρτες ανάληψης χρημάτων με τις οποίες οι δράστες σήκωσαν συνολικά 800 ευρώ.

Ο 78χρονος πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου και κατέθεσε μήνυση εναντίον αγνώστων.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Χθες το πρωί άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν έναν 55χρονο από την Αλβανία και μία 31χρονη από την Βουλγαρία που κινούνταν με το ΙΧ τους σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου. Μαζί τους επέβαινε κι ένας 45χρονος από την Αλβανία. Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος και η 31χρονη ήταν οι δράστες που έκλεψαν τον 78χρονο.


Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στις οικίες των ανωτέρω, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, MP3 PLAYER αναπτήρα αυτοκινήτου, 4 χειριστήρια συστήματος ήχου αυτοκινήτου)

5 αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδια, μαχαίρια),

κοσμήματα (βραχιόλια),

το χρηματικό ποσό των 2.405 ευρώ,

το χρηματικό ποσό των 251 δολαρίων Η.Π.Α.,

χαρτονομίσματα Ρουμανίας,

προσωπικά έγγραφα υπηκόου Χιλής

διάφορα αντικείμενα (γυαλιά, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο κ.λ.π.)

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 55χρονος με την 31χρονη είχαν προβεί σε αναλήψεις μετρητών και αγορές προϊόντων από τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, συνολικού χρηματικού ποσού 5.319 ευρώ.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 55χρονος και ο 45χρονος είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Αλβανίας και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ