2015-10-06 18:37:17
Φωτογραφία για ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ VD
Το κλείσιμο των εφοριών για τις συναλλαγές με το κοινό, τη θέσπιση κινήτρων για την πραγματοποίηση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα, τη θέσπιση «επαγγελματικού λογαριασμού» μέσω του οποίου θα κυκλοφορεί το «ηλεκτρονικό χρήμα» από τους καταναλωτές στις επιχειρήσεις αλλά και την παράταση των προθεσμιών παραγραφής εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής. Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε συγκεκριμένα για ολοκλήρωση των ελέγχων που έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολιτικά πρόσωπα ή πρόσωπα που εμπλέκονται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην υπάρξει παραγραφή μεγάλων υποθέσεων και ειδικά της λίστας Λαγκάρντ. Για τη συγκεκριμένη λίστα, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι από τις 2062 υποθέσεις, έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε 481 και έχουν ολοκληρωθεί πολύ λιγότερες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πίνακα που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, το 2012 δεν έχει κανένας έλεγχος στη λίστα. Το 2013 ξεκίνησε έλεγχος για 258 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε για τρεις, ενώ το 2014 έλεγχος ξεκίνησε για 143 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε για 95. Το 2015 άρχισε έλεγχος για 80 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε για 38.


Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη θα υπάρχει μια ακόμη ευκαιρία εθελοντικής αποκάλυψης των καταθέσεων που υπάρχουν στο εξωτερικό, ενώ για όποιους δεν ανταποκριθούν υποστήριξε ότι θα υπάρξουν έλεγχοι μέσω και του υπό σύσταση ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την πληρωμή με κάρτα, έκανε λόγο για παροχή κινήτρων τόσο για τον πολίτη όσο και για την επιχείρηση. Για την κατάργηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις εφορίες, εξήγησε ότι από το 2016 όλες οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

Τέλος, όσον αφορά τους ελέγχους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μίλησε για υιοθέτηση ελεγκτικών προτύπων που ακολουθούνται σε ξένες χώρες και ειδικά στη Γερμανία, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: «Θα δούμε και στην Ελλάδα σκηνές με ελεγκτές της εφορίας να μπαίνουν για έλεγχο στις επιχειρήσεις ξημερώματα».

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ