2015-10-07 19:56:45
Φωτογραφία για Μεϊμαράκης: Φέρτε τον νόμο για τους ολιγάρχες αν έχετε κότσια
Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σήμερα από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας στο κλείσιμο της ομιλίας του ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε όσα υποσχόταν ο κ.Τσίπρα τον Γενάρη και πόσα τελικά πράττει τώρα και έχει προγραμματίσει να ψηφίσει, ενώ υπεραμύνθηκε της γραμμής της ΝΔ και της ιστορίας της.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Μεϊμαράκης:

Πριν 8 μήνες κ.Τσίπρα διαβάζατε άλλες προγραμματικές δηλώσεις τον Φλεβάρη του 2015. Καμία σχέση με όσα μας είπατε τώρα. Εγώ θα τις καταθέσω για να είναι πρόχειρες.

Η πολιτική απάτη με τον κ.Καμμένο αποκαλύφθηκε. Δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα σε όσα λέγατε. Καμία εμπιστοσύνη δεν εμπνέεται πια. Την ίδια ώρα με σας ατυχώς κατέθεσε ο υπουργός σας το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Αποκάλυπτε επιστροφή στην ύφεση.

Το 2014 είχαμε θετικό ρυθμό, επιστρέφουμε σε ύφεση. Τώρα διογκώνεται η ύφεση. Επιστρέφουμε σε πρωτογενή ελλείμματα.


Τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας ξεπερνούν τα 6,5 δισ.ευρώ.

Επενδύετε στον καιροσκοπισμό. Πολιτικό καιροσκοπισμό. Για ότι κάνατε μέχρι σήμερα. Τώρα τελείωσαν οι αντιμνημονιακές κορώνες. Γίνεται μνημονιακότερος των τροικανών. Δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους πάντες για πάντα, όπως λέγατε.

Έρχεται βαρύς χειμώνας. Ο πιο βαρύς από όσους έχουν περάσει. Οσα λέγαμε ισχύουν.

Πάθατε μετάλλαξη όταν υπογράψατε το μνημόνιο. Μετά τις εκλογές παρατήσατε όσα λέγατε με τον Καμμένο πριν.

Ζωντανέψατε τον εφιάλτη του Grexit. Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας δημιουργήθηκαν από την πρώτη σας διακυβέρνηση. Βιαστήκατε για να προλάβετε τον ΦΠΑ στα νησιά, στους αγρότες. Αποδεικνύετε ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά.

Αυξάνονται όλοι οι φόροι πια. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, αυξηθηκε στο 23% το ΦΠΑ, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά, ο φόρος για τα ενοίκια και αναστέλλεται προσωρινά η αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Άρα κι αυτός αυξάνεται.

Η αναστολή δεν είναι λύση. Δεσμευτείτε εδώ και τώρα ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Σας είπαμε ότι οι δεσμεύσεις για τον ΟΓΑ και τη φορολόγηση των αγροτών δεν γίνονται δεκτές ως έχουν.

Οφείλετε να ακούσετε τους ανέργους, τις γυναίκες, τους αγρότες.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στις συνέπειες του πρώτου 8μηνου σας. Τον Γενάρη ζούσαν καλύτερα οι πολίτες.

Το ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο της υγείας κρατούν όρθιο το σύστημα. Έχει αρχίσει να αποτελεί είδηση ότι πληρώνονται οι εφημερίες, οι οφειλές στους φαρμακοποιούς.

Εμείς κοιτάμε όλους τους Ελληνες στα μάτια, γιατί ότι τους είπαμε να το κάναμε.

Είμαστε απέναντι σε συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής του Ιανουαρίου. Η Ν.Δ. θα σταθεί με συνέπεια και ευθύνη στις ανάγκες της χώρας. Το αποδείξαμε υπεύθυνα. Σύσσωμη η ΚΟ σας έδωσε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης και όχι για να υπογράψετε ό,τι να ναι. Τα μέτρα είναι δικά σας. Αν είχατε αποδεχτεί από Γενάρη το mail τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης ξαναγίνατε κομματάρχης και γυρίσατε για να κάνετε εκλογές.

Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές λέμε όμως ότι μας βρίσκετε απέναντί σας σε νέα μέτρα σε νέες περικοπές. Δεν θα τα ψηφίσουμε.

Είναι ανάγκη να ανοίξει το πακέτο Γιούνκερ που μας έχετε ζαλίσει. Αλλά ανησυχούμε γιατί ακόμα και τώρα συνεχίζουν τα αντιφατικά μηνύματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε τόση στήριξη, αλλά αντί για εθνικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης.

Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά όχι τις νέες περικοπές. Σχεδόν καθημερινά ένας υπουργός ανοίγει την πόρτα για επενδύσεις και έρχεται ένας άλλος και την κλείνει.

Πάτε να ζητήσετε επενδύσεις στις ΗΠΑ και λέτε ότι κάποιοι για να το πετύχουν αυτό πρέπει να πληρώσουν κάτω από το τραπέζι. Είναι έγκλημα. Εφτά μήνες μας κυβερνάτε γιατί δεν το φτιάχνετε;

Είμαστε μαζί σας στο θέμα του χρέους. Η βιωσιμότητά του επιδεινώθηκε τους 8 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ, γυρίσαμε στα ελλείμματα.

Για το χρέος δεν καταφέρατε τίποτα παραπάνω απ' ότι προέβλεπε το Eurogroup Νοεμβρίου του 2012. Μόνος σας κ. Τσίπρα ακυρώσατε την ελάφρυνση του χρέους. Στον ΟΗΕ δεν τα συζητούν αυτά τα κράτη.

Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι συγκρούστηκε για να στηρίξει την αγροτική παραγωγή. Η μόνη σας επιτυχία είναι ότι χάσατε τεράστιους πόρους, τώρα προχωράτε στην υπερφορολόγηση χωρίς την ψήφο της ΝΔ.

Σας άκουσα να λέτε για τους κακούς ολιγάρχες. Σας καλώ να πείτε ονόματα και διευθύνσεις. Φέρτε τον νόμο κ.Παππά, περάστε τον. Φέρτε τον αν έχετε τα κότσια. Η Ελλαδίτσα είναι μικρή χώρα και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο βρώμικος πόλεμος δεν θα γίνει αναπάντητος. Η λάσπη δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα βεβαιώσετε ότι κανείς από τη Ν.Δ. δεν μετέχει σε σκάνδαλα. Ποιοι είναι; Φαντάσματα είναι;

Λέτε ότι θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού λέει γι αυτό. Πάλι αδιάβαστος, πάτε παντού αδιάβαστος.

Έρχεστε στις προγραμματικές να εξαπατήστε τους δικούς σας βουλευτές ότι θα αλλάξετε τις διοικήσεις στις τράπεζες. Έχετε υπογράψει το προσχέδιο που λέει ότι τα μέλη του δ.σ. των τραπεζών θα ορίζονται χωρίς κρατική παρέμβαση.

Χαίρομαι που αντιγράφοντας τις δικές μας αρχές μιλήσατε για την ανάγκη ανταγωνιστικότητα και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Στην Παιδεία, δεν μπορεί να ξεκινάει η χρονιά με κενά, δεν μπορεί να στοχοποιείται η αριστεία. Μην τολμήσετε αλλαγές βιβλίων. Αν γράφουν αυτά που λέει ο υπουργός Παιδείας για την γενοκτονία των Ποντίων. Μην τολμήσετε.

​Ο μύθος που φτιάξατε τελείωσε τον Ιανουάριο. Απαιτούμε να μπουν σε πλήρη εφαρμογή τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και το σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ζητάμε να ανακαλέσει ο κ. Τσίρπας τη δήλωσή του για άγνοια, σε ό,τι αφορά την ύπαρξη θαλασσίων συνόρων. Ζητάμε από τη Βουλή να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά μας, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας.

​Για τα Σκόπια ισχύει η απόφαση του Βουκουρεστίου. Όσα ακούσαμε από την κυβέρνηση για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, δεν μας καθησυχάζουν. Δεν είναι να λύση να κλείνει η κυβέρνηση την Αμυγδαλέζα και να να στοιβάζει τους μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας. Ζητούμε να μη γίνει ούτε βήμα πίσω, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο Ιόνιο, ούτε πουθενά. Ελαφρότητα υπάρχει για το μεταναστευτικό.

Να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Να βρούμε ρυθμίσεις για να μην γίνονται εκλογές κάθε έξι μήνες. Να αναθεωρηθεί το άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές. Φέρτε τη συνταγματική αναθεώρηση να τη συζητήσουμε.

Μάθαμε οι εφοριακοί να τα βλέπουν όλοι στα σπίτια, όχι να πηγαίνουν στα πανηγύρια στους φουκαράδες. Μόνο τους φουκαράδες κυνηγάτε, τους άλλους τους χαϊδεύετε και λέτε ότι δήθεν σας κυνηγάνε οι ολιγάρχες.

Εκφράζουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, απορρίπτουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Εκφράζουμε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, με κοινωνικό πρόσωπο, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Εσείς τι εκφράζετε ακριβώς; Ψήφο εμπιστοσύνης για εφαρμογή για εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων; Όλα αυτά τα μέτρα είναι αριστερά;

Ψηφίστε και υπογράψτε με τον Καμμένο όσα συμφωνήσατε. ​Θα στηρίζουμε τα θετικά αλλά λέμε «όχι» στις πολιτικές που επιβαρύνουν την ιδιωτική οικονομία, «όχι» στον κρατισμό, «όχι» στην ανευθυνότητα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ