2015-10-08 17:16:10
Φωτογραφία για ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΠΛΑΤΙΝΙ Η FIFA!
Τριγμούς στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκαλεί η σημερινή απόφαση της FIFA. Η Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας επέβαλε "βαριές" τιμωρίες στους επικεφαλής του ποδοσφαίρου και πλέον αναμένονται αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης με το άθλημα για 90 ημέρες στον Σεπ Μπλάτερ είχε γίνει γνωστή από χθες και επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη όμως, αντίστοιχη τιμωρία επιβλήθηκε και στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για τα χρήματα που είχε λάβει από την FIFA.

Εκτός από τους δύο ισχυρούς άνδρες, τιμωρήθηκαν και οι άμεσοι συνεργάτες τους. Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα της UEFA, Ζερόμ Βάλκε και τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τσουνγκ-Μουνγκ Γιουν, ο οποίος τιμωρήθηκε με έξι χρόνια αποκλεισμό καθώς και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ελβετικών φράγκων.

Οι εν λόγω ποινές ισχύουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχουν άμεση ισχύ και μπορούν να επεκταθούν για έως 45 ημέρες.


Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA:

"Οι αποφάσεις αυτές βασίστηκαν στις έρευνες που διενεργήθηκαν από το αντίστοιχα τμήμα της Επιτροπής Ηθικής. Πρόεδρος του τμήματος αυτού είναι ο Δρ Κόρνελ Μπόμπελι. Η έρευνα για τον Γιόσεπ Μπλάτερ πραγματοποιήθηκε από τον Ρόμπερτ Τόρες και η αντίστοιχη για τον Μισέλ Πλατινί από την Βανέσα Αλάρντ.

Η έρευνα κατά του Τσουνγκ-Μουνγκ Γιουν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 με βάση την έκθεση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής φακέλων για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022. Βρέθηκε ένοχος για την παράβαση του άρθρου 13 (γενικοί κανόνες συμπεριφοράς), του άρθρου 16 (εμπιστευτικότητα), του άρθρου 18 (υποχρέωση γνωστοποίησηςν συνεργασίας και αναφοράς), του άρθρου 41 (υποχρέωση συνεργασίων των μερών) και του άρθρου 42 (γενική υποχρέωση συνεργασίας) του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA".

ΠΗΓΗ : pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ