2015-10-08 18:29:19
Φωτογραφία για 17 χρόνια κάθειρξη στον δολοφόνο του Έλληνα καθηγητή στο Λονδίνο
Σε κάθειρξη τουλάχιστον 17 ετών καταδικάστηκε ο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, για το φόνο του Έλληνα καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη που έλαβε χώρα στις αρχές Ιανουαρίου στην περιοχή Waterloo του Λονδίνου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ο Μενέλαος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων για να επισκεφτεί φίλους. Το έγκλημα έγινε στην οδό Lower Marsh Street.

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει, αλλά επιβάτες λεωφορείου που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ενημέρωσαν τον οδηγό και εκείνος απαγόρευσε σε εκείνον και στην παρέα του να επιβιβαστούν. Λίγο αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη σε κοντινή απόσταση.

Μιλώντας για την υπόθεση ο πατέρας του άτυχου καθηγητή, συγκλονίζει: "Είμαι πραγματικά καταρρακωμένος και ακόμα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν το ψυχολογικό κενό για την ζωή που ακολουθεί υπό την τρομακτική απώλεια του αγαπημένου μου παιδιού. Δεν έχασα μόνο έναν γιο, αλλά και ένα φίλο, φύλακα, μία ζεστή καρδιά σε όλη το σκοτάδι που υπάρχει στον κόσμο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησε το επάγγελμά μου, ήταν ένας μαχητής της ζωής".

Ενώ η μητέρα του πρόσθεσε: "Η χαρά έχει δώσει τη θέση της στον πόνο, στην απελπισία και την απόγνωση, όχι για εμένα, την μητέρα του, αλλά για τον πατέρα του και την αδερφή του. Ο δολοφόνος δεν σκότωσε μόνο τον Μενέλαο, αλλά και την οικογένειά του". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ