2015-10-08 23:33:30
Φωτογραφία για ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΠΛΑ... ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 64-70
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους "πράσινους" να παίρνουν τη νίκη στο... "βουβό" ΣΕΦ με 64-70.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τον ΠΑΟ χωρίς τη βοήθεια του κόσμου τους, με την αναμέτρηση να είναι... ντέρμπι στις τρεις πρώτες περιόδους, ωστόσο στην 4η οι ερυθρόλευκοι έδειξαν κάτι παραπάνω από ανέτοιμοι και τελικά έχασαν από τον "αιώνιο" την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου! Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ το ταξίδι του Θρύλου στο θεσμό ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει Πρώτοι σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τον Ολυμπιακό που ήταν τραγικά άστοχος, κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 15 πόντους.

Σαφώς και οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες, αλλά εμείς θα σταθούμε στα του... οίκου μας. Η δημιουργία ήταν τραγική, η άμυνα που πέρσι ήταν το βασικό όπλο της ομάδας μας σε κάποιες στιγμές ήταν... ανύπαρκτη, ενώ παίκτες που περίμενε κανείς να πάρουν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό ήταν άφαντοι, με εξαίρεση τον Πρίντεζη.


Για τους νεοφερμένους καλύτερα να μην μιλήσουμε... Αν εξαιρέσει κανείς κάποια καλά διαστήματα και άμυνες του Χάκετ, και κάποιες καλές στιγμές του Μιλουτίνοφ, οι άλλοι ήταν... άφαντοι. Ο Στρόμπερι επιθετικά ήταν περίπου ανύπαρκτος, το ίδιο και ο Γιανγκ που είχε χρεωθεί από νωρίς με 2 φάουλ, ενώ κανείς δεν περίμενε από τον Αθηναίου να κάνει τη διαφορά. Από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι πάντως, η ομάδα έδειξε ότι στο περιφερειακό σουτ θξα έχει θέμα, γεγονός που έχει επισημάνει αρκετός κόσμος απ΄πο το καλοκαίρι... Ας ελπίσουμε ότι κάτι θ'αλλάξει στην πορεία... Και φυσικά δεν εννοούμε ΜΟΝΟ από τους παίκτες της ομάδας...

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Το ξεκίνημα του ματς ήταν αρκετά νευρικό. Το… άγχος ενός ντέρμπι και το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ματς των δύο αντιπάλων για φέτος ήταν στοιχεία που δεν βοήθησαν το θεαματικό μπάσκετ στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα και με 5 πόντους του Πρίντεζη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 8-4 στο 4′. Ο Παναθηναϊκός, όμως, απάντησε 8-9 στο 7′, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 14-12 υπέρ των ερυθρόλευκων.

Το κακό θέαμα κυριάρχησε και στη δεύτερη περίοδο, με τις άμυνες να βάζουν... πολύ δύσκολα στις επιθέσεις. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήραν ένα προβάδισμα στο 13′ (18- 14), ωστόσο το “τριφύλλι” απάντησε άμεσα (18-18 στο 15′) και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Διαμαντίδη (18-21 στο 16′). Τελικά οι δύο αντίπαλοι πήγαν στ’ αποδυτήρια με απόλυτη ισορροπία και το σκορ στο 26-26.

Στο ίδιο έργο... θεατές και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Βολές εκατέρωθεν, σκληρές άμυνες και το σκορ στο 31-30 (22′). Στη συνέχεια, όμως, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έφτασε πρώτος στο bonus και κατάφερε να πάρει διαφορά 5 πόντων (33-38 & 35-40). Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο ότι θα επιστρέψει, όπως και έγινε, με το σκορ στο 30′ να είναι 44-44 μετά από τρίποντο… at the buzzer του Αγραβάνη, για την απόλυτη ισορροπία… ξανά!

Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι "πράσινοι" μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παρκέ, δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να σκοράρει για 3 αγωνιστικά λεπτά και με τρίποντο του Γιάκοβιτς το σκορ έγινε 44-52 (33′)! Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί! Με τρίποντο του Φελντέιν ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 10 πόντους 44-55, ενώ στη συνέχεια μ’ ένα κάρφωμα κι ακόμα ένα καλάθι του Σάσα Πάβλοβιτς ο φωτεινός πίνακας έγραψε... 44-59! Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να επιστρέψουν (51-61 με κάρφωμα του Στρόμπερι στο 38′ & 58-64 με κάρφωμα του Πρίντεζη 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε) αλλά η ζημιά... είχε ήδη γίνει κι ο Παναθηναϊκός με σωστή διαχείριση πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση!

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 6, Κούζμιτς 3.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ