2015-10-09 13:27:21
Φωτογραφία για Το έμβασμα και η επιταγή που καίνε τον Δαφέρμο για τις μίζες στα εξοπλιστικά
Ένα έμβασμα ύψους 980.000 ευρώ και μία επιταγή 800.000 ευρώ είναι τα ευρήματα της ανάκρισης που συνδέουν τον Κώστα Δαφέρμο με μίζες στην υπόθεση της σύμβασης των ρωσικών Κορνέτ, τα οποία φέρεται να προορίζονται στον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών και ήδη κατηγορούμενο Αντώνη Κάντα.

Ο Κ. Δαφέρμος, ζήτησε προθεσμία για απολογηθεί την Δευτέρα, το αίτημα του όμως δεν έγινε δεκτό και έτσι θα δώσει εξηγήσεις σήμερα ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, ο οποίος του έχει αποδώσει κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Δαφέρμος θα δώσει απαντήσεις μετά τα τις απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που ήρθαν Αυστρία και Ελβετία, ενώ η διαδικασία άρχισε ήδη με τις απολογίες του γιου του και ενός ακόμη προσώπου που είχε την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ της εταιρίας του κ. Δαφέρμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αιτήματα δικαστικής συδρομής προς την Ελβετία και την Αυστρία προέκυψε πως από την εταιρία Σκόρπιονς του κ
. Δαφέρμου στην Αυστρία έφυγε μια επιταγή με 800.000 προς άλλη εταιρία (που σύμφωνα με τις αρχές είναι δική του) και από εκεί κατέληξε σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στην UBS στην Ελβετία. Ο Κάντας είχε πεί τότε πως του δόθηκαν και χρήματα σε μετρητά, περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δικαστικές πηγές θεωρούν αυτό το ποσό υπέρογκο.  Από τις δικαστικές συνδρομές προκύπτουν χαμηλότερα ποσά και συγκεκριμένα δυο επιταγές των 800.000 ευρώ, με την μία να φεύγει από εταιρία του Κ. Δαφέρμου αλλά να μην καταλήγει στον Κάντα παρά σε άλλο πρόσωπο,  και μια άλλη με την ίδια ημερομηνία και ποσό  που δεν φεύγει από την εταιρία του Δαφέρμου αλλά από άγνωστο αποστολέα και  καταλήγει όμως στον Κάντα. Το δεύτερο στοιχείο αφορά μία ένα έμβασμα 980.000 ευρώ που καταλήγουν στον Α. Κάντα, και μάλιστα σε λογαριασμό που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ότι μπήκαν χρήματα από τα Κορνετ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κ. Δαφέρμος, είχε υποστηρίξει πάντως ότι η συγκεκριμένη σύμβαση ήταν 100% επωφελής για το ελληνικό δημόσιο και πως αν αποδειχθεί ότι δωροδόκησε έστω και με ένα ευρώ οποιονδήποτε, να πάει στη φυλακή ισόβια... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ