2015-10-09 23:51:08
Φωτογραφία για Ο Τζακ Λιού ζήτησε μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα... ελάφρυνση χρέους
Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση της δέσμευσης της Ευρώπης να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο διαμέσου της ελάφρυνσής του, επαναβεβαίωσε ο... υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο των Ετήσιων Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας, επίσης, τη σημασία που αποδίδεται στη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, ο κ. Λιου συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον διορισμό του εκ νέου στο αξίωμα και επαίνεσε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ενός εποικοδομητικού τρόπου για να προχωρήσει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.


Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες να προληφθούν νέα δεινά μέσω μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής αντίδρασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος δεσμεύθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του πως η Αθήνα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ευ. Τσακαλώτος είχε κρίσιμη συνάντηση και με τον νυν διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Τόμσεν ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει στις 10 Νοεμβρίου ώστε αμέσως μετά η ελληνική κυβέρνηση να σπεύσει άμεσα να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι ο Eυ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί την Κυριακή με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ