2015-10-12 17:25:06
Φωτογραφία για Δείτε πως είναι τώρα το μωράκι που γεννήθηκε με τα σπλάχνα έξω από το σώμα [photo]
Ύστερα από πέντε μήνες που μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία επιτέλους η μικρή Layla Henderson πήγε στο σπίτι της στο Nairn της Βρετανίας. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε από τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, το χαμογελαστό πρόσωπό της δίνει δύναμη και κουράγιο και στους γονείς της να ανταπεξέλθουν σε αυτά που φέρνει η ζωή.

Η Layla γεννήθηκε με τα σπλάχνα της έξω από το σώμα της. Οι γιατροί την έσωσαν τυλίγοντάς τη με διάφανη μεμβράνη (!), μετά έπαθε πνευμονία και μια σπάνια λοίμωξη στην καρδιά με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να πει με σιγουριά αν θα τα καταφέρει.

Η μικρή όμως αποδείχθηκε μεγάλη αγωνίστρια, ο μικροσκοπικός οργανισμός της τα αντιμετώπισε όλα και σήμερα έχει μάθει πια να χαμογελά.

«Είναι μαγικό που είμαστε πια σπίτι μαζί της», λέει η 23χρονη Zoe, η μητέρα της, «δεν μπορώ να πιστέψω πως τα περάσαμε όλα αυτά. Ήταν μια κόλαση και νομίζαμε πως δεν θα τελειώσει ποτέ. Κάθε μέρα ήταν μια νέα αγωνία για το τι θα συμβεί αλλά το χαμόγελό της μας βοηθούσε να τα καταφέρνουμε. Την πρώτη φορά που χαμογέλασε ήταν μόλις ενός μήνα, ήταν μια στιγμή που μας συγκίνησε, το πιο όμορφο χαμόγελο που είχα δει ποτέ. Τα κατάφερνε κι έτσι νιώθαμε πως έπρεπε να τη βγάλουμε ασπροπρόσωπη και να τα καταφέρουμε κι εμείς».


Η Layla μεταφέρθηκε σε τέσσερα νοσοκομεία και έζησε τις πρώτες έξι ημέρες της ζωής της με τα όργανά της σε μία σακούλα δίπλα της λόγω μιας σπάνιας διαταραχής που είχε ως αποτέλεσμα τα σπλάχνα της να αναπτυχθούν έξω από το σώμα της.

Υποβλήθηκε σε αμέτρητες χειρουργικές επεμβάσεις, εξετάσεις και ακτινογραφίες.

Δύο φορές χρειάστηκε να διανύσει εσπευσμένα πάνω από 300 χιλιόμετρα για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Γλασκώβης.

Η μικρή Layla έχει ακόμα έναν επικίνδυνο θρόμβο στην καρδιά και οι γονείς της της κάνουν καθημερινά αιμοδιαλυτικές ενέσεις. Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως ο θρόμβος μίκρυνε σε μέγεθος και πως τα χειρότερα πέρασαν.

Όταν η Zoe διένυε τη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, μια τακτική εξέταση έδειξε πως η Layla έπασχε από γαστρόσχιση. Είχε μια μεγάλη «τρύπα» στην κοιλιά και τα σπλάχνα της αναπτύσσονταν έξω από το σώμα της.

Η μικρή γεννήθηκε στις 37 εβδομάδες και αμέσως μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο. Έζησε έξι ημέρες με τα σπλάχνα της έξω από το σώμα της καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία επανατοποθέτησής τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση όταν η Layla ήταν μόλις 7 ημερών.

«Ήμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο αλλά εκείνη δεν χρειάστηκε καν αναπνευστική υποστήριξη μετά την επέμβαση. Ήταν ένα αστέρι από την πρώτη μέρα της ζωής της», περιγράφει η μαμά της.

Οι δυσκολίες ωστόσο δεν σταμάτησαν: σε ταξίδι της οικογένειας στην Αγγλία η Layla αρρώστησε και διαγνώστηκε με πνευμονία. Οι εξετάσεις έδειξαν και ενδοκαρδίτιδα. Λίγο μετά κι ενώ είχαν προηγηθεί αμέτρητες νοσηλείες και εξετάσεις, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της πως υπήρχε ένας θρόμβος στην περιοχή της λοίμωξης. Η μικρούλα μεταφέρθηκε αεροπορικώς και εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Γλασκώβης.

«Δεν έχω κλάψει τόσο πολύ σε όλη μου τη ζωή όσο τότε. Μου πέρασε από το μυαλό πως θα τη χάσουμε», αφηγείται η μητέρα της.

Με τους γονείς της στο πλευρό της η Layla έδωσε κι αυτή τη μάχη πριν πάρει το τελικό εξιτήριο στις 14 Σεπτεμβρίου και πάει επιτέλους στο σπίτι της.

«Είναι υπέροχο να μπορώ να την αγκαλιάσω το πρωί χωρίς να χρειάζεται να την επισκεφθώ στο νοσοκομείο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιστρέψει εκεί ξανά. Είναι σίγουρα αγωνίστρια, είναι ένα χαρούμενο μωρό και χαμογελά συνέχεια».

Πλέον η οικογένεια διοργανώνει εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων για την οργάνωση Ronald McDonald House που τους έδωσε τη δυνατότητα να μείνουν στο πλευρό της κόρης τους κατά τη διάρκεια των εννέα εβδομάδων νοσηλείας της στη Γλασκώβη.

«Πήραν από τους ώμους μας ένα μεγάλο βάρος, κάναμε φίλους ζωής», τόνισε η Zoe.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ